societat

Es dupliquen les cridades al Telèfon de l’Esperança per la incertesa laboral

Des de fa uns dies, el servei compta a més amb una nova pàgina web: www.compartevida.es


El nombre de trucades rebudes en el Telèfon de l’Esperança a Balears s’ha duplicat des que va començar la crisi del coronavirus, segons ha confirmat a Europa Press el seu portaveu Lino Salas. Segons ha relatat, als problemes ja coneguts, se sumen ara noves pors, una falta de control de la situació o incertesa pel que està passant, “la qual cosa crea molta angoixa i ansietat”.

Salas ha considerat “important continuar treballant pel benestar i la salut emocional de les persones”.

El Telèfon de l’Esperança atén també ciutadans d’Eivissa i Formentera que, a través del 971 461 112, cerquen orientació i una escolta activa, segons han explicat des del servei.

“Curiosament quan l’orientador els escolta, els diu que aquesta situació passarà i, per tant, no s’han d’angoixar. Cal centrar-se en l’avui, què es pot fer avui, aquí i ara”, aconsella Salas.

Segons el portaveu, un dels problemes que “més està apareixent” és la preocupació pel futur laboral de molts ciutadans de les Illes Balears.

“Alguns no han estat contractats i esperaven començar per Setmana Santa, i uns altres fa dues o tres setmanes que havien començat a treballar i els han imposat un ERTO. Hi ha molta preocupació pel tema laboral”, ha dit.

Des de fa uns dies, el servei compta a més amb una nova pàgina web, ‘compartevida.es‘, mitjançant la qual es poden sol·licitar cites telefòniques amb psicòlegs o psiquiatres.

En una setmana, aquest servei ‘online’ ha registrat més de 20 crides. “És molt important perquè la gent necessita aquesta atenció i, si no és presencial, ho podem fer per telèfon”, ha reiterat Salas.

El portaveu ha destacat que molts dels usuaris del telèfon estan transmetent la por de ser contagiat per coronavirus i la por de contagiar.

Així mateix, ha reconegut que continua havent-hi cridades en relació a crisis suïcides. El 2019, a Balears el telèfon va registrar 282 cridades per aquesta situació.

En 40 casos que van cridar al Telèfon de l’Esperança ho van fer just en el moment de l’acte suïcida. “És una bona notícia perquè significa que estan demanant ajuda, encara que no ho diguin verbalment”, explica Salas.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

Sanitat rebaixa en 1.900 la xifra de morts per Covid-19 i la situa en 26.834 defuncions

Simón diu que una de les raons del ball de xifres és que les comunitats havien notificat com a confirmats...

Javier Arranz, a favor d’aixecar l’Estat d’Alarma a les Balears

El portaveu del comitè de malalties infeccioses creu que la pandèmia del Coronavirus evoluciona favorablement a la nostra comunitat