societat

Es Mercadal enllesteix els voltants de la futura escola vora el torrent per evitar-ne inundacions

El batle espera que abans d'un mes el Consell doni permís per fer un nou accés que eviti als alumnes voltar pel camí de Tramuntana

Es+Mercadal+enllesteix+els+voltants+de+la+futura+escola+vora+el+torrent+per+evitar-ne+inundacions

Es Mercadal es prepara per acollir la construcció d’un nou col·legi de Primària, ja que l’actual centre, de més de 70 anys, ha quedat obsolet. El problema és que els terrenys triats són inundables, es troben al costat del torrent que travessa el poble i cal millorar-ne l’accés. Es tracta de fer-lo més segur pels alumnes i evitar que hagin de voltar pel camí de Tramuntana.

Però per fer aquest enllaç entre les pistes de paddle i la futura escola fa falta un darrer tràmit, l’aprovació per part del Consell dels plans municipals que recullen aquest vial. El batle espera que es produeixi abans d’un mes i que, llavors sí, es pugui començar a construir l’escola. Costarà 4 milions i mig i s’aixecarà al costat del torrent de l’arpa, on es duu a terme des de l’any passat una actuació per evitar que la zona es pugui inundar.

A l’altre extrem del torrent, es construeix una piscina climatitzada, que es dotarà d’un sistema innovador per escalfar l’aigua amb plaques solars i unes calderes de biomassa. La instal·lació costarà un milió nou-cents mil euros i podria estar en funcionament abans de Nadal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca impulsa una campanya per fomentar el consum de peix

L'objectiu és promoure una dieta sana basada en producte fresc, de qualitat i de preu econòmic

El Club Nàutic de Ciutadella, nova seu del Banc de Sang

Les extraccions es faran cada dues setmanes i és necessari demanar hora

Vila suspèn la cavalcada de Reis d’enguany

L'Ajuntament ha promès a tots els infants del municipi que els podran veure, però serà des dels balcons de casa o a través de xarxes socials