societat

Es Mercadal suspèn les colcades de cavalls, però hi haurà festa i bars oberts

Tots els pobles de Menorca acorden prescindir dels 'jaleos' però alguns no descarten la presència dels animals d'una altra manera

Es+Mercadal+susp%C3%A8n+les+colcades+de+cavalls%2C+per%C3%B2+hi+haur%C3%A0+festa+i+bars+oberts

Menorca es prepara per viure un estiu sense jaleos. Després de Sant Joan, a Ciutadella, l’Ajuntament des Mercadal ha decidit també suspendre les festes amb cavalls. Hi haurà festa i bars oberts, però sense colcada. Seguint les recomanacions de seguretat pel coronavirus, els batles menorquins han decidit cancel·lar tots els actes que puguin implicar grans concentracions de persones.

Cada any, el tercer cap de setmana de juliol, la plaça des Mercadal s’omple de cavalls per celebrar el primer jaleo de Sant Martí. Enguany, i com era d’esperar, l’Ajuntament ha decidit que no es celebraran com estem habituats tradicionalment. No hi haurà cavalls, tampoc hi haurà jaleo però sí que hi haurà festes de Sant Martí. Una notícia trista per al poble des Mercadal, però que el poble accepta.

Es Mercadal s’ajusta a l’acord assolit aquest dijous entre tots els batles de Menorca per prescindir durant les festes d’actes multitudinaris i descontrolats que donin lloc a grans concentracions. Tot i això, cada poble modificarà el protocol de la colcada. a la seva situació. És el cas des Castell. Tot i que Sant Jaume tampoc tindrà jaleo, l’Ajuntament, de moment, no descarta la presència de cavalls durant els dies 24 i 25 de juliol. No serà fins a la darrera reunió amb la junta de caixers, dia 11 de juny, quan es prendrà una decisió.

Maó, que tanca el cicle de festes de l’estiu a Menorca, ha obert la inscripció de caixers a l’espera de com evoluciona la normativa sanitària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Irene Bosch 14/06/2020

    Si no hi ha cavalls, però hi ha Festa igual…
    Qué s’aclareig? Es suposa que s’anulen ses festes perque no hi hagi masificació de gent.
    Aixi sembla que da culpa es d’es cavalls, perque de gent segur que en n’hi haurà‍♀️

  2. Marcelino Gomila 14/06/2020

    Me parece muy bien esta mañana estaba desayunando en casa de un amigo en ciudadela y abia de ferrerías Mercadal y otros pueblos y todos conocíamos en lo mismo

Cercador |


més contingut relacionat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Troben sis cossos a Son Coletes, durant les tasques d’exhumació

Han aparegut amb roba i objectes de procedència militar, el que confirmaria que es tracta de milicians

117 contagis i 62 casos actius més en 24 hores a les Illes

En total, a la comunitat hi ha 657 casos de COVID-19 actius. Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat,...