X

Es Migjorn Gran comença a retirar fins a 8.000 metres de cable en desús de les façanes del poble

Avui dia no hi ha cap normativa que obligui les empreses a retirar el cablatge que no s'empra

26/04/2022

Es Migjorn Gran comença a retirar fins a 8.000 metres de cable en desús de les façanes del poble

Al municipi des Migjorn Gran s’ha posat en marxa una iniciativa pionera a Menorca. Gràcies a un acord entre el consistori i Telefónica, s’han comencen a retirar de les façanes del poble els cables de telecomunicacions que han quedat obsolets. Un equip d’operaris té previst treure fins a 8.000 metres de cables que ja no s’empren. Es tracta de cablatge de coure que ha estat substituït per fibra òptica. “D’aquesta manera descarreguem molt les façanes, fins a un 50%”, ha assegurat la batlessa Antònia Camps, qui ha afegit que l’equip de govern també es vol “posar en contacte amb Gesa perquè estabilitzin cables que pengen”

La feina de retirar el cablatge en desús ha començat pel carrer Major des Migjorn Gran i, tan bon punt acabin en aquest carrer principal, serà la brigada municipal l’encarregada de començar polir els darrers detalls a les façanes de les cases. “Si es produeix algun desperfecte durant la retirada, la brigada s’encarregarà de tapar forats, pintar o el que calgui”, ha exposat la batlessa qui també preveu la possibilitat d’obrir una línia d’ajuts perquè els propietaris dels habitatges afectats puguin posar canals que tapin el cablatge que s’ha de mantenir. Una iniciativa ben valorada pels migjorners.

En una línia similar, a Maó, al ple municipal del gener, es va aprovar per unanimitat demanar al govern estatal i al balear que elaborin normatives per obligar a retirar el cablatge obsolet, ja que actualment no se n’exigeix l’eliminació.

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris