Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Aviat hi crearan la primera àrea de pesca zero, al voltant dels illots dels Calafats
De cada vegada hi ha més peixos a la reserva del Freu de sa Dragonera. La campanya de seguiment d’enguany mostra que, en aigües interiors fondes, el conjunt de la biomassa ja s’ha multiplicat per nou, i encara més, els peixos d’alt valor, explica el director general de Pesca, Antoni M. Grau “dels peixos més atractius comercialment, com anfossos, cap-rojos, escorballs… s’ha multiplicat per 45, és increïble.”
En totes les estacions superficials s’ha superat el llindar de 5 kg/250 m², amb valors excepcionals de 31,6 kg/250 m² al cap de Llebeig. A les zones sense control de la reserva, el valor mitjà és de 2,9 kg/250 m². Pel que fa a les zones profundes (de més de 20 m), al cap de Llebeig la biomassa s’ha incrementat un 900 % respecte de la registrada el 2016, amb 52,6 kg/250 m², una de les més altes registrades a les Illes Balears.
A més, Grau explica que aviat es crearà la primera zona de pesca zero de la reserva. Serà al voltant dels illots dels Calafats, on nidifica la gavina corsa i amb el temps, es vol convertir en una zona de busseig.
Una altra proposta traslladada a la Comissió de Seguiment de la reserva és posar una velocitat màxima de 10 nusos a les aigües interiors. Hi ha constància que ara, algunes barques circulen a més que el renou de les barques destorba els peixos, sobretot els de les aigües someres.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics