MóN

“Es poden trobar supervivents del terratrèmol fins a una setmana després”

La delegada de Metges Sense Fronteres a Balears, Mila Font, fa una crida a la solidaritat amb les víctimes del sisme a Turquia i Síria


Les organitzacions humanitàries d’arreu del món es mobilitzen per fer arribar ajuda a les zones afectades pel terratrèmol. Una és Metges Sense Fronteres, qui té equips a Síria per fer costat a unes estructures mèdiques també molt afectades, com sales d’operacions. També envien medicaments i elements de primera necessitat com mantes, ja que milers de persones han quedat sense llar. Segons el darrer balanç de víctimes, a Turquia el nombre de morts s’eleva a més de 9.000 mentre que el nombre de ferits és ja de més de 45.000. Pel que fa a Síria, el nombre de víctimes mortals comptabilitzades és de 1.250 i 2.054 ferits.

En una entrevista concedida a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, la delegada de Metges Sense Fronteres a les Balears, Mila Font, ha explicat que “en aquest moment la nostra tasca està centrada a reforçar les estructures mèdiques afectades aportant material quirúrgic, equips d’emergència, medicaments i personal de suport”. Font afegeix que “també són molt necessaris els articles de primera necessitat com són mantes, ja que el terratrèmol ha causat moltíssima destrucció i hi ha molta gent sense llar i les temperatures són molt baixes i està nevant

Mila Font ha explicat també que “les necessitats a la zona són molt elevades” i, en el cas de Síria, “la situació és un nou drama per a les poblacions vulnerables que continuen patint després de molts anys de guerra”. Segons ha dit “les conseqüències d’aquest desastre requerirà un esforç d’ajuda internacional que estigui a l’altura”. Afegeix que “la situació de guerra dificulta arribar a alguns llocs”, però el fet que l’organització humanitària fos allà abans del terratrèmol fa que hi tinguin molts contactes.

Segons la delegada de Metges Sense Fronteres a les Balears “es pot arribar a trobar supervivents fins una setmana després del sinistre”, per la qual cosa -afirma- “s’ha de continuar cercant”.  Finalment, Mila Font fa una crida a fer donatius al compte d’emergències de Metges Sense Fronteres que es pot trobar a la seva pàgina web ja que,  -ha dit- “les aportacions de la gent ens permeten activar de manera molt ràpida l’enviament d’equips i d’equipaments”

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |