societat

Es posa en marxa la nova planta de Milà que augmentarà el reciclatge de residus a Menorca

Hi resta finalitzar les obres de la zona de compostatge, que van en paral·lel a l'inici de la recollida de residus porta a porta


Entra en funcionament la planta de triatges de Milà. Després d’unes setmanes en fase de proves, la Comissió balear de Medi Ambient ha donat aquest dijous el seu vist-i-plau a les noves instal·lacions, que han de permetre incrementar de manera notable el tractament de residus domèstics i convertir Milà en una planta de referència.

S’hi ha instal·lat un sistema mecànic i biològic de tractament, amb una capacitat de processament de 35 tones de material l’hora. Hi resta finalitzar les obres de la zona de compostatge, que van en paral·lel a l’inici de la recollida de residus porta a porta, prevista l’any que ve a Maó i Es Castell.

En total, el projecte suposa 8 milions d’euros d’inversió i permetrà treure profit a un 70 per cent dels residus domèstics, allargant així la vida útil de l’abocador.

Medi Ambient també ha autoritzat la nova depuradora de lixiviats, que permet complir amb la normativa vigent en matèria d’abocament a la xarxa de clavegueram. L’empresa concessionària ha invertit mig milió d’euros per fer realitat aquesta estació.

A petició de Medi Ambient se’n va instal·lar una de provisional per acabar amb l’abocament de lixiviats contaminats i que va comportar en aquell moment l’obertura d’un expedient. Amb aquesta nova instal·lació queden subsanades de manera permanent les deficiències existents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca es compromet a baratar les bases dels ajuts de febrer i març als afectats

Sectors com els del transport i el de l'oci nocturn denuncien manca de suport i que hagin de continuar tancats

Les varietats locals de Mallorca, en promoció

L'Associació de Varietats Locals de Mallorca difondrà vídeos per donar a conèixer la tasca que duen a terme de promoció del producte local

Destinen 9 milions d’euros a la millora de la xarxa de sanejament de la Platja de Palma

Les canalitzacions són dels anys 70 i que han quedat obsoletes

Detinguts dos joves per un delicte de robatori amb violència i intimidació a Palma

Varen robar un rellotge d'alta gamma al client d'un hotel de Palma i la cartera a un trasportista al barri...