X

Es posa en marxa una iniciativa contra la contaminació per plàstics adreçada específicament a joves

S'hi combinen excursions de conscienciació i reivindicació amb l'elaboració de vídeos il·lustratius

14/03/2021

Redacció

A Menorca i a Mallorca s’acaba de posar en marxa una nova iniciativa mediambiental. A menys d’una setmana perquè entri en vigor la llei del govern que prohibeix els plàstics d’un sol ús, el projecte Quilòmetres de Plàstic s’adreça directament a joves d’entre quinze i divuit anys perquè apostin per alternatives respectuoses amb l’entorn i amplifiquin el missatge.

L’objectiu del projecte és doble: sumar quilòmetres per arribar als 1.000 abans de finals d’abril, mentre comparteixen idees per reduir la contaminació dels plàstics. Durant les passejades intercanvien informació com ara que en els darrers deu anys s’ha fabricat més plàstic que en la resta de la història de la humanitat i que els plàstics no es poden reciclar indefinidament i que ni ha que, ni tan sols, es poden reciclar.

Aquesta iniciativa medioambiental (impulsada per 0Plastic Menorca, Menorca Preservation i Mallorca Preservation, amb la col.laboració de Plasticfree Menorca i Save The Med) es fa en record de n’Iris Annabel Goldsmith, una jove activista mediambiental que va morir en un accident a l’edat de quinze anys. A més també es convida noies i nois a participar en el concurs ‘1 Minut per la teva Illa’ gravant vídeos de conscienciació. El termini de presentació finalitza el 30 d’abril i els interessats es poden dirigir al compte d’Instagram @Kilometrosdeplasticoporiris

Els guanyadors del concurs es convertiran, durant una setmana, en tripulants del veler de l’organització Save The MedToftevaag; tot i que també hi haurà premis relacionats amb caiac i padlle surf per als vint primers vídeos.

14/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris