societat

Es preveu que la verema d’enguany a Menorca sigui millor que la del 2019

De fet, els responsables de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca preveuen un any de facturació rècord

Es+preveu+que+la+verema+d%26apos%3Benguany+a+Menorca+sigui+millor+que+la+del+2019

Comença la verema a Menorca amb bones perspectives tant pel que fa a la qualitat del vi com al volum de vendes. De fet, els responsables de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca preveuen un any de facturació rècord, millor que 2019, després d’un 2020 complicat per la pandèmia.

L’any passat les xifres de producció del Vi de Menorca van créixer a l’entorn d’un 5 per cent, però les vendes van davallar més d’un 23 per cent. Ara, però, quan comença la verema, amb el blanc, la situació sembla que s’ha capgirat.

“Enguany ens estam recuperant. Tenim entre un 20 i un 40% més de vendes respecte a 2019”, assegura Xavier Solano, president de l’Associació de Productors de Vins de Menorca.

De fet, la previsió és que la majoria de cellers, amb una quarantena de referències en total, esgotin estocs. Fins i tot el rem que es comença a collir ara també s’espera que tingui molt bona sortida. Un vi que pràcticament es ven en exclusiva a Menorca a restaurants durant l’estiu. I els visitants cada cop l’aprecien més.

I després de veremar els blancs primerencs, serà el torn del negre. Uns vins de Menorca que continuen creixent i a les 9 finques i bodegues productores actuals, amb unes 60 hectàrees s’hi afegiran en breu d’altres, que ja han plantat unes 40 hectàrees més vinyes i que, segons els responsables de la indicació Geogràfica tenen voluntat de començar a apostar per vendre fora de l’illa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica