societat

Es prohibeix fer ERTO’s als centres de dia i residències de persones majors o dependents

Ho estableix el Reial decret llei de mesures complementàries en l'àmbit laboral per pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19


Els centres sanitaris i de cura de majors i dependents o de persones amb discapacitat, tant públics com privats, estaran obligats a mantenir la seva activitat mentre duri l’estat d’alarma, i d’incloure les seves possibles pròrrogues, en considerar-se serveis essencials, per la qual cosa no podran recórrer a la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Així ho estableix el Reial decret llei de mesures complementàries en l’àmbit laboral per pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19 aprovat ahir pel Consell de Ministres i en vigor des d’aquest dissabte, després de la seva publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE).

En concret, aquells centres i establiments sanitaris, com hospitals, ambulatoris, i centres socials de majors, persones dependents o amb discapacitat, com centres de dia i residències, ja siguin de titularitat pública i privada, qualsevol que sigui el seu règim de gestió, que determini el Ministeri de Sanitat o la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 no podran tramitar ERTO’s conforme a aquesta nova norma, que estarà vigent fins a la finalització de l’estat d’alarma.

El Govern explica en el decret que aquesta mesura persegueix “garantir el compromís de tota la societat, institucions i organitzacions amb les persones més vulnerables, entre les quals es troben les persones malaltes i les socialment dependents”.

Aquests establiments hauran, per tant, de mantenir la seva activitat, i només la podran reduir o suspendre parcialment en els termes en què així ho permetin les autoritats competents.

La norma estableix que l’incompliment o resistència a les ordres de les autoritats serà sancionat conforme als termes establerts a l’article 10 de la Llei orgànica de 1981 que regula els estats d’alarma, excepció i lloc.


Diari de l’estat d’alarma: Jornada 14: El focus posat en les residències

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els residents de Balears a la Península ja poden demanar cita per a fer-se gratis una PCR durant el pont

Les persones interessades han de cridar al 900 100 971 abans del 8 de desembre i seran citades a les...

Educació i Cort es comprometen a tenir enllestit l’avantprojecte de l’IES Son Ferriol aquest 2021

Fa 30 anys que l'Apima reclama la construcció d'una instal·lació de secundària

Càritas demana als ciutadans fer costat als més necessitats aquest Nadal

Demanen donatius que puguin ajudar els serveis d'aliments o el programes d'habitatge

Els pares de Menorca amb fills que estudien a Mallorca també demanen PCR al Govern

L'Executiu autonòmic descarta que es facilitin proves als viatges entre illes