societat

Es prohibeix fer ERTO’s als centres de dia i residències de persones majors o dependents

Ho estableix el Reial decret llei de mesures complementàries en l'àmbit laboral per pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19


Els centres sanitaris i de cura de majors i dependents o de persones amb discapacitat, tant públics com privats, estaran obligats a mantenir la seva activitat mentre duri l’estat d’alarma, i d’incloure les seves possibles pròrrogues, en considerar-se serveis essencials, per la qual cosa no podran recórrer a la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Així ho estableix el Reial decret llei de mesures complementàries en l’àmbit laboral per pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19 aprovat ahir pel Consell de Ministres i en vigor des d’aquest dissabte, després de la seva publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE).

En concret, aquells centres i establiments sanitaris, com hospitals, ambulatoris, i centres socials de majors, persones dependents o amb discapacitat, com centres de dia i residències, ja siguin de titularitat pública i privada, qualsevol que sigui el seu règim de gestió, que determini el Ministeri de Sanitat o la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 no podran tramitar ERTO’s conforme a aquesta nova norma, que estarà vigent fins a la finalització de l’estat d’alarma.

El Govern explica en el decret que aquesta mesura persegueix “garantir el compromís de tota la societat, institucions i organitzacions amb les persones més vulnerables, entre les quals es troben les persones malaltes i les socialment dependents”.

Aquests establiments hauran, per tant, de mantenir la seva activitat, i només la podran reduir o suspendre parcialment en els termes en què així ho permetin les autoritats competents.

La norma estableix que l’incompliment o resistència a les ordres de les autoritats serà sancionat conforme als termes establerts a l’article 10 de la Llei orgànica de 1981 que regula els estats d’alarma, excepció i lloc.


Diari de l’estat d’alarma: Jornada 14: El focus posat en les residències

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La siutació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes