X

Arrabassen dues oliveres centenàries a les obres de la residència d’artistes de Deià

L'empresa constructora que treballa per al Govern s'ha compromès a sembrar-les altra vegada dins el terme municipal

05/12/2023

Arrabassen dues oliveres centenàries a les obres de la residència d’artistes de Deià

Una veïnada de Llucalcari, a Deià, ha denunciat que s’han arrabassat dues oliveres centenàries de la finca de Son Junyer, on el Govern fa les obres de la futura residència per a artistes. L’Ajuntament ha investigat els fets i confia que els arbres es ressembrin dins el terme municipal, tal com estipula la llei.

Són les obres de la futura residència d’artistes que construeix el Govern, a través de la Conselleria de Cultura, a Llucalcari. Un espai que el municipi de Deià fa més de 20 anys que reclama. La polèmica ha sorgit quan una veïnada ha denunciat que, per executar-les, s’han arrabassat dues oliveres centenàries i han causat esbaldrecs als murs de pedra en sec de la finca de Son Junyer. L’Ajuntament n’ha investigat els fets i ha obert un expedient a l’empresa encarregada de l’obra, que les replantarà dins els propers dies.

En principi, els arbres arrabassats s’han de ressembrar dins el terme de Deià per normativa municipal. Amb tot, l’Ajuntament ha dit que vigilarà el procés de les obres i tendrà cura que es preservi l’entorn. Les obres han d’estar acabades a principi d’any i costaran 2 milions d’euros.

05/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris