societat

Es redueix la contaminació per mor del COVID-19

En els primeres 2 setmanes de l'Estat d'Alarma consum energètic a les Balears s'ha reduït un 10%

Es+redueix+la+contaminaci%C3%B3+per+mor+del+COVID-19

Coincidint amb el canvi a l’horari d’estiu, avui se celebra l’Hora del Planeta, una iniciativa que cerca conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic. Curiosament, un dels impactes positius del COVID-19 és la reducció de la contaminació. A les Balears, aquesta baixada de les emissions encara no ha estat del tot significativa. Els experts, però, creuen que és un bon moment per repensar la mobilitat i el model socioeconòmic.

Potser l’única cara amable de la pandèmia del coronavirus sigui la caiguda de la contaminació. Les mesures de confinament ens regalen imatges de ciutats sense persones, cotxes ni fums contaminants. De fet en els primeres 2 setmanes de l’Estat d’Alarma consum energètic a les Balears s’ha reduït un 10%, una disminució que es relaciona directament amb el tancament del sector de l’hoteleria

Més enllà de repensar el nostre model de mobilitat, la pandèmia també posa de manifest la forma que tenim de produir i de consumir.

Segons els experts, les millores ambientals generades arran de la pandèmia són necessàries per redreçar la crisi ecològica però tenen un elevat cost social. Per això, consideren que cal reconvertir el model productiu.

Amb tot els experts recorden que el Coronavirus ens ha mostrat la capacitat de les institucions per mobilitzar recursos en temps de crisi i la capacitat ciutadana de cuidar-nos els uns als altres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

10 anys de l’entrada en vigor de l’actual Llei d’Interrupció Volutària de l’Embaràs

Des de l'entrada en vigor de la llei, els avortaments a les Balears s'han reduït un 8%

Les zones d’acampada de Lluc gairebé plenes el primer cap de setmana de reobertura

N'han reduït l'aforament i augmentat les mesures de desinfecció

Cala Domingos Petit no obrirà aquest estiu

L'Ajuntament de Manacor no ha pogut retirar la posidònia que s'hi acumula des del temporal Glòria

Trànsit fluït de vehicles en el primer cap de setmana de juliol a Ses Covetes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït