X

Stöber retira l’acusació contra Cardona i Mayans, processats en el cas Punta Prima

Es reprèn el judici a Palma on han tornat a asseure al banc dels acusats l'expresident del Consell de Formentera Jaume Ferrer i l'exconseller insular de Territori Bartomeu Escandell

09/11/2022

Stöber retira l’acusació contra Cardona i Mayans, processats en el cas Punta Prima

L’empresari denunciant del cas Punta Prima, Leo Stöber, retira l’acusació contra l’exvicepresidenta del Consell de Formentera Sonia Cardona, i l’exconseller de Turisme Josep Mayans, que estaven processats en la causa.

Aquest dimecres, han tornat a l’Audiència, junt amb els altres dos acusats del cas, l’expresident del Consell, Jaume Ferrer, i l’exconseller insular de Territori, Bartomeu Escandell.

El judici s’ha reprès, després d’un any aturat, amb la declaració de diversos tècnics. Entre ells, un perit judicial, el qual assegura que la normativa aprovada a l’illa al 2010 afectava l’edificabilitat prevista als solars de Punta Prima.

El cas va arrencar l’any 2010, quan l’empresari Leo Stöber, propietari de l’empresa Sunway S.L., va presentar una querella contra el llavors president del Consell, Jaume Ferrer, i els consellers Bartomeu Escandell, Sonia Cardona i Pep Mayans, tots ells de la formació Gent per Formentera. Els acusava d’un delicte de prevaricació administrativa, per la modificació del plantejament urbanístic de l’illa.

Amb aquest canvi, alguns terrenys del complex hoteler de l’empresari es van declarar com a ‘Espais Lliures Públics’ i, per tant, passaven a ser no edificables, perquè s’ubicaven dins de la zona de protecció del parc natural de ses Salines. Aquest fet va truncar els plans de Stöber, qui tenia planificada una segona fase del seu complex turístic. Arran d’això, l’empresari va iniciar la batalla judicial.

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT