X

Es reprenen 20 obres aturades durant la crisi a Palma

La reactivació del sector immobiliari desbloqueja uns 200 habitatges per valor de 30 milions

25/06/2018

Es reprenen 20 obres aturades durant la crisi a Palma

Al barri del Terreno, un edifici en obres aturat en els primers anys de la crisi per la fallida d’un promotor va exemplificar l’esclat de la bombolla immobiliària.  L’edifici va quedar en mans del Sareb, el banc dolent. Després d’anys en què la grua va quedar immobilitzada, un inversor estranger ha reprès el projecte per vendre habitatges de luxe.

La reactivació del mercat immobiliari ha fet que a Palma s’hagin reprès una vintena d’obres que havien quedat aturades per la fallida dels promotors durant la crisi, i en alguns casos abans. Tots són habitatges que es vendran al mercat lliure en un moment d’augment de preus.

“Amb una major demanda que accepta pagar un major preu, és lògic que el promotor torni a estar interessat en reprendre aquestes obres”, afirma Luis Martín, president de Proinba. En total, es desbloquegen uns 200 habitatges.

Un altre exemple el trobem al carrer d’Aragó. Un familiar del promotor original ha demanat la renovació de la llicència d’obres d’un immoble d’habitatges. I en ple passeig Marítim, un immoble aturat durant 20 anys per desavinences entre els propietaris per fi tindrà una sortida: s’anuncien deu apartaments de luxe a una de les zones més exclusives de la ciutat.

Amb preus més moderats, una promoció pròxima a Son Moix ha pogut acabar-se i s’ha venut ràpidament. La reactivació de Palma i també de Calvià contrasta amb la situació a la part forana, on segons Proinba encara hi ha entre 50 i 80 edificis abandonats. La majoria d’ells estan a Campos, Llucmajor i Manacor.

25/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris