societat

Es reprenen els banys a les platges i s’eliminen les franges en la Fase 2

Els majors de 70 disposaran de quatre hores diàries exclusives per fer esport o passejar

Es+reprenen+els+banys+a+les+platges+i+s%27eliminen+les+franges+en+la+Fase+2

La imatge de gent banyant-se o prenent el sol a una platja serà possible a partir d’aquest dilluns a Formentera, ja que aquesta és una de les mesures permeses per aquells territoris que entrin, com l’illa pitiüsa, a la Fase 2. S’haurà de guardar una distància mínima de 2 m, això sí, entre les persones. També reobriran les piscines esportives, però caldrà cita prèvia i l’aforament no podrà superar el 30%. La mateixa limitació s’instaura també per a les piscines recreatives. Així mateix, caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 m entre els usuaris i caldrà desinfectar regularment les instal·lacions.

En la Fase 2 desapareixen les franges horàries per passejar i fer esport al carrer. Excepte per als majors de 70 anys i per a les persones vulnerables, que només podran sortir entre les 10:00 i les 12:00 i entre les 19:00 i les 20:00. Els governs autonòmics podran canviar, si ho veuen necessari, l’hora d’inici o final d’aquestes franges però sense excedir -en qualsevol cas- el total de quatre hores diàries.

Pel que fa a la pesca recreativa i la caça, estaran permeses, això sí, sense compartir els utensilis com canyes o fusells. Si no és possible mantenir la distància, s’haurà d’usar mascareta. Les excursions i les activitats de turisme de natura podran ser per un màxim de 20 persones i exclusivament amb empreses de guies.

S’augmenta l’aforament als vetlatoris a les 25 persones, si és a l’aire lliure, i les 15 als interiors. Siguin o no convivents.

Quant a la mobilitat, no hi ha canvis. A Formentera en la fase 2 es podrà circular lliurement durant la fase 2 dins de l’llla i es mantenen les restriccions de moviment amb la península. S’haurà de justificar la tornada al lloc de residència familiar, de feina, sanitaris o de cura de persones a l’hora d’agafar un avió o un vaixell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presó provisional sense fiança per a l’assassí confés d’Inca

En la seva declaració, ha reconegut que va perdre els nervis durant una discussió amb el seu familiar, fins al...

Les Balears superen els 700 morts des de l’inici de la pandèmia

Els contagis segueixen pujant, però ho fan a un ritme molt moderat. Avui s'han notificat 61 casos nous

EL TSJIB desestima la petició dels restauradors de suspendre els tancaments

Els magistrats no reconeixen l'especial urgència que al·leguen els restauradors en considerar que no van sol·licitar cap mesura cautelar en...

Formentera també reobrirà terrasses al 50% el dia 2 de març

Les reunions socials es limiten a un màxim de 6 persones i dos nuclis de convivència