societat

Es reprenen els banys a les platges i s’eliminen les franges en la Fase 2

Els majors de 70 disposaran de quatre hores diàries exclusives per fer esport o passejar

Es+reprenen+els+banys+a+les+platges+i+s%27eliminen+les+franges+en+la+Fase+2

La imatge de gent banyant-se o prenent el sol a una platja serà possible a partir d’aquest dilluns a Formentera, ja que aquesta és una de les mesures permeses per aquells territoris que entrin, com l’illa pitiüsa, a la Fase 2. S’haurà de guardar una distància mínima de 2 m, això sí, entre les persones. També reobriran les piscines esportives, però caldrà cita prèvia i l’aforament no podrà superar el 30%. La mateixa limitació s’instaura també per a les piscines recreatives. Així mateix, caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 m entre els usuaris i caldrà desinfectar regularment les instal·lacions.

En la Fase 2 desapareixen les franges horàries per passejar i fer esport al carrer. Excepte per als majors de 70 anys i per a les persones vulnerables, que només podran sortir entre les 10:00 i les 12:00 i entre les 19:00 i les 20:00. Els governs autonòmics podran canviar, si ho veuen necessari, l’hora d’inici o final d’aquestes franges però sense excedir -en qualsevol cas- el total de quatre hores diàries.

Pel que fa a la pesca recreativa i la caça, estaran permeses, això sí, sense compartir els utensilis com canyes o fusells. Si no és possible mantenir la distància, s’haurà d’usar mascareta. Les excursions i les activitats de turisme de natura podran ser per un màxim de 20 persones i exclusivament amb empreses de guies.

S’augmenta l’aforament als vetlatoris a les 25 persones, si és a l’aire lliure, i les 15 als interiors. Siguin o no convivents.

Quant a la mobilitat, no hi ha canvis. A Formentera en la fase 2 es podrà circular lliurement durant la fase 2 dins de l’llla i es mantenen les restriccions de moviment amb la península. S’haurà de justificar la tornada al lloc de residència familiar, de feina, sanitaris o de cura de persones a l’hora d’agafar un avió o un vaixell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...