societat

Es reprenen els banys a les platges i s’eliminen les franges en la Fase 2

Els majors de 70 disposaran de quatre hores diàries exclusives per fer esport o passejar

Es+reprenen+els+banys+a+les+platges+i+s%27eliminen+les+franges+en+la+Fase+2

La imatge de gent banyant-se o prenent el sol a una platja serà possible a partir d’aquest dilluns a Formentera, ja que aquesta és una de les mesures permeses per aquells territoris que entrin, com l’illa pitiüsa, a la Fase 2. S’haurà de guardar una distància mínima de 2 m, això sí, entre les persones. També reobriran les piscines esportives, però caldrà cita prèvia i l’aforament no podrà superar el 30%. La mateixa limitació s’instaura també per a les piscines recreatives. Així mateix, caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 m entre els usuaris i caldrà desinfectar regularment les instal·lacions.

En la Fase 2 desapareixen les franges horàries per passejar i fer esport al carrer. Excepte per als majors de 70 anys i per a les persones vulnerables, que només podran sortir entre les 10:00 i les 12:00 i entre les 19:00 i les 20:00. Els governs autonòmics podran canviar, si ho veuen necessari, l’hora d’inici o final d’aquestes franges però sense excedir -en qualsevol cas- el total de quatre hores diàries.

Pel que fa a la pesca recreativa i la caça, estaran permeses, això sí, sense compartir els utensilis com canyes o fusells. Si no és possible mantenir la distància, s’haurà d’usar mascareta. Les excursions i les activitats de turisme de natura podran ser per un màxim de 20 persones i exclusivament amb empreses de guies.

S’augmenta l’aforament als vetlatoris a les 25 persones, si és a l’aire lliure, i les 15 als interiors. Siguin o no convivents.

Quant a la mobilitat, no hi ha canvis. A Formentera en la fase 2 es podrà circular lliurement durant la fase 2 dins de l’llla i es mantenen les restriccions de moviment amb la península. S’haurà de justificar la tornada al lloc de residència familiar, de feina, sanitaris o de cura de persones a l’hora d’agafar un avió o un vaixell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Confessen l’autoria de l’incendi que ha calat foc a tres barques al port de Fornells

Els pares dels joves responsables s'haurien personat davant la Guàrdia Civil per explicar els fets

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...