SOCIETAT

Es reprenen els banys a les platges i s’eliminen les franges en la Fase 2

Els majors de 70 disposaran de quatre hores diàries exclusives per fer esport o passejar


La imatge de gent banyant-se o prenent el sol a una platja serà possible a partir d’aquest dilluns a Formentera, ja que aquesta és una de les mesures permeses per aquells territoris que entrin, com l’illa pitiüsa, a la Fase 2. S’haurà de guardar una distància mínima de 2 m, això sí, entre les persones. També reobriran les piscines esportives, però caldrà cita prèvia i l’aforament no podrà superar el 30%. La mateixa limitació s’instaura també per a les piscines recreatives. Així mateix, caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 m entre els usuaris i caldrà desinfectar regularment les instal·lacions.

En la Fase 2 desapareixen les franges horàries per passejar i fer esport al carrer. Excepte per als majors de 70 anys i per a les persones vulnerables, que només podran sortir entre les 10:00 i les 12:00 i entre les 19:00 i les 20:00. Els governs autonòmics podran canviar, si ho veuen necessari, l’hora d’inici o final d’aquestes franges però sense excedir -en qualsevol cas- el total de quatre hores diàries.

Pel que fa a la pesca recreativa i la caça, estaran permeses, això sí, sense compartir els utensilis com canyes o fusells. Si no és possible mantenir la distància, s’haurà d’usar mascareta. Les excursions i les activitats de turisme de natura podran ser per un màxim de 20 persones i exclusivament amb empreses de guies.

S’augmenta l’aforament als vetlatoris a les 25 persones, si és a l’aire lliure, i les 15 als interiors. Siguin o no convivents.

Quant a la mobilitat, no hi ha canvis. A Formentera en la fase 2 es podrà circular lliurement durant la fase 2 dins de l’llla i es mantenen les restriccions de moviment amb la península. S’haurà de justificar la tornada al lloc de residència familiar, de feina, sanitaris o de cura de persones a l’hora d’agafar un avió o un vaixell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |