X

Es restableix el límit de visitants a Cabrera d’abans de la pandèmia

La capacitat de càrrega màxima de visitants en excursions serà de 300 persones simultàniament a terra

29/05/2024

Es restableix el límit de visitants a Cabrera d’abans de la pandèmia

Imatge d'una de les embarcacions que realitza excursions a Cabrera. Foto Nofre Pasqual

El Govern de les Illes Balears, mitjançant el decret de simplificació administrativa publicat aquest dimarts al BOIB, restableix els límits de visitants màxims permesos al Parc Nacional de Cabrera. El decret modifica una llei aprovada el 2020 que establia mesures per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Ara el decret recupera els límits fixats al Pla d’Usos i Gestió aprovat el 2006.

El nou límit fixat estableix que la capacitat de càrrega màxima de visitants en transport col·lectiu per dia a l’illa de Cabrera serà de 300 persones al mateix moment, de manera simultània, en l’àmbit terrestre. Fora d’aquesta limitació queden els treballadors i funcionaris de la comunitat que fan feina allà, així com els membres d’altres cossos i administracions que també treballen a l’illa, aquells visitants que hi acudeixin amb les seves embarcacions privades i tinguin autorització de fondeig i també els que tinguin reserva al refugi. També queden al marge de la limitació els grups o les persones que vagin a Cabrera amb finalitats científiques o divulgatives.

Fins ara la limitació de les excursions establia un màxim de 300 persones al dia en l’àmbit terrestre i altres 150 persones a les aigües adjacents, segons la normativa aprovada el 2020. La modificació elimina el límit fixat en les excursions que no arriben a tocar terra i amplia la capacitat de les que desembarquen. Ara, recuperant el redactat del Pla d’Usos i Gestió del parc, el màxim diari no quedarà en 300 persones, sinó en 300 persones de manera simultània, la qual cosa permet diferents desembarcaments sempre que es respecti que no conflueixin més de 300 persones en un mateix moment a l’illa.

L’Ajuntament de ses Salines aplaudeix la mesura i recorda que l’any passat va aprovar una moció en el mateix sentit. A més, asseguren que les restriccions que hi havia perjudicaven les empreses del municipi i els veïnats.

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT