X

Es retarda l’aprovació del projecte de restauració de les pedreres sa Garrigueta Rasa i Can Rosselló a Palma

L'Ajuntament de Palma ha demanat revisar el projecte

27/01/2022

Es retarda l’aprovació del projecte de restauració de les pedreres sa Garrigueta Rasa i Can Rosselló a Palma

L’Ajuntament de Palma revisa el projecte de restauració de les pedreres sa Garrigueta Rasa i Can Rosselló. El departament de Medi Ambient cerca alternatives per evitar l’impacte que suposarien. El pla s’havia de debatre aquest dijous en el ple de la Comissió Balear de Medi Ambient, però Cort va demanar que es retiràs de l’ordre del dia.

El departament de Medi Ambient del Consistori creu que algunes de les mesures previstes al pla de restauració estan sobredimensionades. El regidor de l’àrea, Ramon Perpinyà, ha explicat per exemple que la iniciativa preveu que per la carretera de la pedrera hi passi un camió cada dos minuts. Una xifra massa elevada si es tenen en compte les condicions de la via. També creu que s’han de revisar les condicions amb les quals s’omplirà de material la pedrera.

Perpinyà explica que Mac Insular no pot assumir el volum de material que necessita la pedrera per la seva restauració. A tot això s’hi suma, diu, la proximitat de la pedrera a una àrea urbana. El regidor ha recordat, a més, l’oposició veïnal del projecte i també de l’Ajuntament. En sessió plenària tots els partits polítics varen votar en contra del pla de restauració. L’informe de l’Ajuntament de Palma no és vinculant, però sí que la resta d’administracions implicades el poden tenir en compte.

La Comissió Balear de Medi Ambient ha atès la petició de l’Ajuntament i ha deixat per al mes que ve el debat sobre aquesta iniciativa. Recorda, però, que per normativa les pedreres s’han de restaurar.


 IB3´àudios Sent aquí la notícia sencera

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris