societat

La setmana amb menys contagis de Covid des de finals de juny

Salut notifica 195 casos nous i més del doble de "casos curats", 401


Salut ha notificat aquest divendres les últimes dades de la Covid a Balears. Tancam la setmana amb menys contagis des de finals de juny. Salut notifica 195 casos nous i més del doble de “casos curats”, 401. Malauradament, però, la xifra de morts segueix pujant. Avui s’han notificat 3 noves víctimes mortals d’entre 73 i 81 anys, totes 3 a Mallorca.

I els casos actius, els que passen la malaltia, segueixen davallant i encadenen ja cinc setmanes de descens. Avui hi ha 3.337 persones amb covid a les illes. La taxa de positivitat segueix en poc més del 3 i mig per cent i du des de dilluns per davall del 4% (el recomanat per les autoritats sanitaries es entre el 3 i 4% com a nivells de control).

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS: 

També baixa, en conjunt, la pressió assistencial als hospitals. En una setmana ha baixat més d’un 20%. A Mallorca hi ha 105 pacients Covid a planta, són 4 menys que ahir. I també baixen a les Unitats de Crítics, on hi ha 3 persones ingressades menys. A Menorca no hi ha variacions a l’UCI, on roman una persona ingressada, però sí que hi ha 2 pacients menys a planta Covid. A Eivissa, per contra, hi ha 2 persones ingressades més a planta i baixa a l’UCI, on hi ha 6 malalts crítics.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES: 

Les residències de Balears tenen aquest divendres 24 usuaris contagiats de covid-19 i 27 treballadors amb la infecció activa, les mateixes xifres que ahir dijous. Actualment hi ha casos de coronavirus a 4 residències de Mallorca i un a Eivissa.

– A la residència de la Bonanova de Palma aquest divendres continuen 3 residents amb infecció activa, que estan hospitalitzats, i també hi ha 12 treballadors contagiats.

– A la residència Oms-Sant Miquel, on la setmana passada es va detectar un brot, es mantenen 10 residents amb el virus, tots hospitalitzats, i hi ha 2 treballadors que continuen amb la infecció activa.

– A la residència Sèniors d’Inca hi ha un usuari contagiat, igual que ahir, si bé el cas no ha tingut repercussió en el centre, segons Salut.

– Quant a la situació a Eivissa, a l’Hospital Residència assistida Cas Serres, hi ha 10 residents amb la infecció activa (1 més que aquest dijous), dels quals 8 estan en la residència i 2 hospitalitzats, i hi ha 7 professionals positius en coronavirus.

Quant als professionals sanitaris contagiats, Salut ha informat de 46 casos actius entre aquest col·lectiu i 36 en vigilància per haver estat en contacte estret amb casos positius.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ: 

Balears ha administrat fins a aquest divendres un total d’1.531.839 dosi de la vacuna contra la COVID-19, és a dir que el 76,5% de la població diana ja compta amb la pauta completa de vacunació i el 80% ha rebut almanco la primera dosi. Un total de 827.856 persones han rebut una dosi i 791.853 persones tenen la pauta completa a Balears.

Per illes, Mallorca té 652.312 vacunats amb una dosi i 622.740 amb pauta completa; Menorca té 68.195 vacunats amb una dosi i 66.498 amb pauta completa; Eivissa compta amb 99.766 persones amb una dosi i 95.459 amb pauta completa; i Formentera té 7.087 vacunats amb una dosi i 6.734 persones amb pauta completa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vesins de Can Fornet demanen solucions a les pudors de la planta de triatge de Ca na Putxa

El Consell d'Eivissa ho atribueix a l'assecador de la planta i assegura que les emissions "no són tòxiques"

La Fiscalia del Suprem demana que s’anul·li la resolució del TSJIB que avala el confinament dels estudiants

El Ministeri Públic considera que, durant el confinament forçós dels joves, es varen vulnerar drets fonamentals

Així han començat les obres de Can Ribes, futura escola de circ de Palma

Durant aquesta setmana s'han tret fins a 9 camions d'escombraries. L'estructura original de l'edifici es conservarà i a la planta...