X

Es tanca l’era Robert Sarver al Reial Mallorca

19/06/2023

Es tanca l’era Robert Sarver al Reial Mallorca

El 2016 s’estrenava a Son Moix amb nou propietari. Aterrava a Mallorca un grup nord-americà liderat per un banquer d’Arizona, Robert Sarver. Per poc més de 20 milions d’euros, Sarver es feia amb el control de la majoria de les accions del club. Però no desembarcà tot sol a Son Moix. Ho va fer amb Andy Kohlberg, i dos noms ben mediàtics: Stuart Holden i, sobretot, l’exjugador de l’NBA Steve Nash. Sarver, llavors propietari de la franquícia dels Phoenix Suns, desembarcava a la lliga espanyola a través del Reial Mallorca comprant el seu paquet d’accions a l’alemany Utz Claassen. Abans d’efectuar la compra del Mallorca, Sarver havia intentat entrar a l’accionarat d’altres clubs de la lliga espanyola com el Llevant.

Un dels primers moviments de la nova propietat va ser la incorporació de Maheta Molango com a CEO del club.

Esportivament, l’equip es trobava a segona divisió, on va aconseguir la permanència el 2016 in extremis i el descens a Segona Divisió B la temporada següent, la 2017-2018. Malgrat el desastre esportiu, la propietat, amb Robert Sarver al capdavant, va mantenir el seu compromís amb el club i la seva idea de dur el Mallorca de nou a Primera Divisió i estabilitzar-lo entre els 10 millors equips de la categoria.

Robert Sarver no ha estat un propietari a l’ús. La seva presència a les oficines de Son Moix ha estat poc freqüent. Una de les seves primeres aparicions va ser a una trobada de l’afició mallorquinista, en què el vàrem veure servir paella. Les seves visites s’han fet cada vegada més esporàdiques mentre delegava cada vegada més en la figura d’Andy Kohlberg. L’extennista passà el 2017 a ser el president del club. De fet, és Kohlberg qui firma la carta en que l’entitat anuncia la destitució de Maheta Molango el febrer de 2020.

La propietat del Reial Mallorca, amb Sarver al capdavant, ha invertit més de 65 milions d’euros d’ençà que va aterrar el 2016. L’abril d’enguany es va fer oficial la darrera ampliació de capital, aquesta vegada per finançar les obres del nou estadi de Son Moix per valor d’uns 15 milions d’euros.

Els Phoenix Suns, un punt d’inflexió

Sarver i Kohlberg també eren companys de viatge als Phoenix Suns. Sarver en va ser el màxim accionista de la franquícia de l’NBA fins que a l’inici d’enguany va haver de vendre les seves accions després que una investigació de l’NBA decidís que Robert Sarver havia tengut comportaments racistes i misògins. Sarver abandonà els Suns però Kohlberg, que va arribar a ser vicepresident de la franquícia, es va mantenir a l’accionariat.

Avui, s’ha donat a conèixer que Robert Sarver ven les seves accions a Andy Kohlberg. Amb aquesta venda, Robert Sarver deixa l’accionariat del Mallorca després de més de set anys com a propietari del club.

19/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT