societat

Encesa de torres, talaies i talaiots de Balears pels drets civils

Enguany també s'han sumat a la iniciativa el Marroc i Tunísia


Per cridar l’atenció sobre la crisi migratòria s’han encès avui 81 torres, talaies o talaiots a Balears. Fa 4 anys que aquest acte simbòlic se celebra a les nostres illes. Enguany també s’han sumat a la iniciativa el Marroc i Tunísia.

A les 6 i mitja, rebent el senyal des d’Alcúdia al Puig de Santa Magdalena d’Inca han encès les torxes de foc. És un dels municipis que tant aquest dissabte matí com a l’horabaixa han participat en l’encesa “Torres de Mallorca”. Tots abans de començar han llegit el manifest.

Al migdia, la primera bengala de fum s’ha encès a la talaia de na Pòpia, a la Dragonera. A causa del vent, des del Castell de Sant Elm a Andratx, el segon que a les 13 h s’ha il·luminat pràcticament no s’ha pogut albirar. És la quarta edició d’aquesta iniciativa que pretén reclamar la defensa dels Drets Humans.

L’acte central, organitzat pel Consell de Mallorca, s’ha efectuat al Castell de Bellver. Un tècnic de l’Ajuntament de Palma ha efectuat l’encesa que s’ha repetit a 51 torres, talaies i talaiots del litoral de l’illa. També s’han sumat al nord del Marroc i Tunísia.

Menorca amb 27 punts participants, com per exemple el del Migjorn Gran, també han brillat per segon any consecutiu. Per una banda, per donar suport als refugiats i, per l’altra, recrear la xarxa de comunicació entre els talaiots durant la prehistòria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...

Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres tallades i rescats

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...