economia

Es ven palau a Eivissa per 1.850 bitcoins

El bitcoin és la moneda virtual més utilitzada i una inversió per a molts

Es+ven+palau+a+Eivissa+per+1.850+bitcoins

El Palau Bardají té 7 habitacions, 6 banys, tots els luxes i una ubicació privilegiada: Dalt Vila. I està a la venda. Qui el vulgui comprar ho pot fer no només amb euros, també, en bitcoins. Exactament, 1.850, que, segons el canvi d’avui, serien uns 15 milions d’euros.

El bitcoin és la moneda virtual més utilitzada avui dia. Per comprar bitcoins ho podem fer a través de la xarxa o entre particulars, però també en un caixer. Algunes botigues de Mallorca ja en tenen. La màquina escaneja el codi del compte de bitcoins al qual es vol ingressar els doblers, s’introdueix la quantitat en euros i, de manera automàtica, es fa la transacció. Una manera, diuen, d’invertir i treure profit als estalvis que s’hi inverteixen.

Però els compradors de bitcoins no creixen al mateix ritme que les transaccions fetes amb aquesta moneda. Encara són pocs els comerços que l’accepten i, amb un valor que es revalora gairebé cada minut i sovint, a l’alça, els inversors veuen més rendible comprar i vendre bitcoins que fer-los servir per pagar.

El primer caixer de bitcoins de Mallorca es va instal·lar fa poc més d’un any a un estanc d’Alcúdia. Ha estat en funcionament fins fa uns mesos. Servia per comprar bitcoins, però també per vendre’n i obtenir els euros corresponents. El propietari del caixer té problemes perquè els bancs, que són els que han de subministrar els doblers físics, creguin en aquesta sistema d’intercanvi de moneda. Per això, i malgrat l’ús que va tenir al principi, ara no funciona.

Un bitcoin supera, avui, uns 8.000 euros. Tot i que de cada vegada hi ha més gent que en compra, alguns economistes asseguren que aquesta és una inversió d’alt risc. És una moneda legal, però no hi ha, encara, una legislació que la reguli. Tampoc no té al darrere cap banc central i tan ràpid com creix el seu valor, el pot perdre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Centenars de xinesos protesten davant la seu del BBVA pel bloqueig massiu dels seus comptes

L'entitat assegura que es tracta d'un protocol per evitar el blanqueig de capitals

Els treballadors de Cemex accepten l’acord de l’ERO

Afecta a 88 treballadors però s'ofereixen 16 recol·locacions dins les Balears

Eivissa i Atenes tendran enguany enllaç aeri

L'aerolínia Aegean aposta per aquesta nova ruta entre els mesos de juny i setembre

‘Enamorats del comerç just’, l’eslògan amb què s’Altra Senalla celebra el 25è aniversari

Volen que el comerç just formi part dels hàbits diaris de consum