X

El bitcoin ha perdut un 80% del seu valor des del gener

El valor de la criptomoneda ha davallat dels 20.000 als 4.000 dòlars

28/11/2018

El bitcoin ha perdut un 80%25 del seu valor des del gener

El bitcoin va registrar el seu valor més alt a finals de l’any passat. En aquell moment, 1 bitcoin equivalia a uns 18.000 euros. Ara, però, el preu s’ha devaluat de manera dràstica. Una situació, diuen els experts, que ja es veia venir i que han patit, sobretot, els petits inversors. Tot i això, trobam divergència d’opinions sobre el futur d’aquesta moneda virtual.

Uns 3.500 euros és el que val avui un bitcoin. Però el preu d’aquesta moneda virtual ha arribat a fregar els 18.000 euros (20.000 dòlars). Va ser a finals de l’any passat. Però de llavors ençà, el seu valor ha caigut en picat. Una situació que els analistes ja preveien.

Els defensors d’aquesta criptomoneda asseguren, en canvi, que les possibilitats del bitcoin encara són moltes. Aquesta devaluació, diuen, és temporal i el seu valor pot superar encara els 20.000 dòlars, uns 18.000 euros, el seu màxim fins ara.

3D Soma es va sumar a la tecnologia del bitcoin fa un any i mig amb la instal·lació d’una de les 10 màquines expenedores de bitcoins que hi ha totes les Illes. Reconeixen que amb la davallada del valor de la moneda virtual l’utilitza manco gent, però qui ho continua fent ho fa sabent els riscos.

I en el desconeixement és on, diuen els experts, hi ha el perill. Per això, advoquen per una formació i informació financera a l’hora de fer qualsevol tipus d’inversió.

28/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris