Les campiones del món ja són de camí a casa

Les dues mallorquines Cata Coll i Mariona Caldentey han guanyat el partit de les seves vides

21/08/2023

EFE/EPA/DAN HIMBRECHTS

55

Mariona Caldentey i Cata Coll s’han proclamat campiones del món amb Espanya i ara ja són de camí a casa per celebrar-ho amb les seves famílies i amics.

La selecció espanyola femenina de futbol s’ha proclamat aquest diumenge campiona del món per primera vegada en la seva història després de superar en la final del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda Anglaterra (1-0). Un partit decidit per un gol d’Olga Carmona abans de la mitja hora de joc.

Les de Jorge Vilda van controlar de principi a fi el duel celebrat a Sydney, i fins i tot van tenir l’oportunitat d’incrementar la distància amb un penal errat per Jenni Hermoso, i van coronar una sensacional Copa del Món que els fer entrar a l’Olimp del futbol femení.

Pòrtol vibra amb el triomf de Cata Coll

Camisetes especials per viure el dia més especial. La portolana més il·lustre era a 90 minuts de ser una de les reines del món. Els nervis de sa mare contrastaven amb la tranquil·litat del padrí.

Abans del partit, missatge a la pantalla per als seus veïns i amics. El gol d’Olga Carmona desfermava l’alegria i acabaria sent el bo. Ha tocat patir més de 100 minuts, però el xiulet final duia l’alegria definitiva. Cata Coll ja té l’estrella al cor. I Pòrtol podrà presumir de campiona del món. I sa mare, ara sí, pot respirar. L’objectiu està aconseguit

Portocolom s’emociona amb Mariona Caldentey

La jornada a Portocolom començava amb un emotiu recordatori a un felanitxer il·lustre campió del món, Guillem Timoner. Premonició que pocs minuts després una il·lustre felanitxera també seria campiona del món. Un orgull per a tota la seva família, especialment per a la seva padrina, Maria Rigo.

En un Centre Cívic ple a vessar, hi ha hagut nervis, tensió, sobretot amb el xut al pal d’Anglaterra quan feia 15 minuts de l’inici del joc, i sobretot alegria. Especialment, a la mitja hora de partit, quan Olga Carmona ha fet l’únic gol del matx després de l’assistència de la felanitxera Mariona Caldentey.

Toni Penya, un altre il·lustre felanitxer, no s’ha volgut perdre un partit tan important.

També hi ha hagut temps per a un recordatori molt especial per al pare i el padrí de Mariona, malauradament desapareguts.

Un partit que s’ha fet llarg en la segona meitat. La insistència de les angleses cercant el gol de l’empat, i el penal errat per Jenny Hermoso, ha multiplicat la inquietud.

Però al final, el patiment, ha valgut la pena. Amb el xiulet final, la bogeria ha esclatat a Portocolom. Espanya és campiona del món. Mariona Caldentey és campiona del món.