Espanya diu adeu a l’Eurocopa

Anglaterra elimina l'equip de Mariona Caldentey i Patri Guijarro a quarts de final amb un gol a la pròrroga

21/07/2022

17

Espanya diu adeu a l’Eurocopa després de quedar eliminada als quarts de final davant Anglaterra. El conjunt de Jorge Vilda, amb les mallorquines Mariona Caldentey i Patri Guijarro, va caure de manera cruel, a la pròrroga. Un gol de Georgia Stanway al minut 96 suposava el 2 a 1 definitiu, que donava el pas a semifinals de les amfitriones. Espanya havia començat guanyant el partit.

Eren els quarts de final i Jorge Vilda continuava amb provatures a l’onze. Aquesta vegada hi ficava Teresa Abelleira, que no havia jugat cap minut en tota l’Eurocopa. El que no canvia és la titularitat de Patri Guijarro i Mariona Caldentey. Amb les mallorquines, Espanya va dominar al primer temps. Anglaterra va sorprendre Espanya per un moment al minut 36. Marca White, però el gol no puja al marcador per fora de joc.

Al segon temps, l’entrada d’Athenea del Castillo va donar ales al conjunt de Jorge Vilda. Al minut 54, la jugadora del Reial Madrid desborda per la banda dreta i posa la pilota dins l’àrea per a Esther González. La seva companya d’equip controla i la creua per posar el 0 a 1 al marcador. Athenea també va estar a punt de marcar el 0 a 2 amb un centre-xut que va aturar Earps amb la mà.
Espanya no va aprofitar les ocasions, i l’empat d’Anglaterra va arribar al minut 84. Centre des de la dreta que baixa Russo i Toone l’envia al fons de la xarxa. Espanya va reclamar falta sobre Irene Paredes, però l’àrbitre ni tan sols va revisar l’acció al VAR.

El partit anava a la pròrroga i, just començar el temps extra, arribava el cop definitiu. Stanway avança metres davant Carmona i Mapi León i un xut al qual no arriba Sandra Paños. Vilda va treure Mariona per Amaiur Sarriegi. Tota la responsabilitat per a una futbolista que no havia jugat encara a l’Eurocopa. L’empat no va arribar i Espanya s’acomiada de l’Eurocopa sense mostrar la seva millor versió.