economia

Espanya llança per primera vegada una emissió sindicada a 20 anys i col·loca 12.000 milions amb una demanda de 78.000

Venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol

Imatge d'arxiu.


Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’avui, el tresor Públic espanyol ha duit a terme aquest dimarts una emissió sindicada, és a dir, sense subhasta, d’un nou bo a 20 anys per un import de 12.000 milions d’euros. És la primera emissió sindicada de deute d’aquesta durada que ha fet mai en la seva història i, segons dades del mercat, la demanda ha estat de 78.000 milions.

L’organisme dependent del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital va ordenar aquest dilluns a sis bancs (BBVA, Crédit Agricole-CIB, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley i Nat­west Markets) que gestionassin aquesta col·locació entre inversors institucionals, en un moment en què el Govern accelera la seva estratègia de finançament davant l’augment del dèficit derivat de les mesures preses per aturar la pandèmia del coronavirus.

Aquest nou bo venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol. La demanda, segons dades del mercat, ha arribat fins als 78.000 milions d’euros. Per tant, la taxa de cobertura (relació entre la demanda i l’oferta) ha estat de 6,5 vegades.

Aquesta no ha estat la primera emissió sindicada del Tresor enguany. És la quarta del 2020 i la tercera des que va començar la pandèmia però, és la primera de la seva història amb deute a 20 anys.

L’anterior emissió sindicada va ser el 22 d’abril, quan va emetre bons a deu anys i captà 15.000 milions d’euros. Llavors la demanda va ser rècord i superà els 96.500 milions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Baixada de les vendes de l’oli d’oliva eivissenc

Els productors  que disposen d'Indicació Geogràfica Protegida al seu etiquetatge asseguren que els nous condicionants sanitaris els han fet reduir vendes

Els hotelers temen que la mascareta afecti les futures reserves

L'ocupació en aquests moments se situa entre el 20 i el 50%

Multes de fins a 600.000 euros per comercialitzar festes il·legals

La Consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, justifica que els participants també siguin sancionats per posar en risc la salut de tots

Habtur rebutja el règim sancionador del Govern

La patronal del lloguer turístic critica el propietari d'un allotjament vacacional pugui perdre la seva llicència durant tres anys si un inquilí organitza una festa il·legal