economia

Espanya llança per primera vegada una emissió sindicada a 20 anys i col·loca 12.000 milions amb una demanda de 78.000

Venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol

Imatge d'arxiu.


Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’avui, el tresor Públic espanyol ha duit a terme aquest dimarts una emissió sindicada, és a dir, sense subhasta, d’un nou bo a 20 anys per un import de 12.000 milions d’euros. És la primera emissió sindicada de deute d’aquesta durada que ha fet mai en la seva història i, segons dades del mercat, la demanda ha estat de 78.000 milions.

L’organisme dependent del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital va ordenar aquest dilluns a sis bancs (BBVA, Crédit Agricole-CIB, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley i Nat­west Markets) que gestionassin aquesta col·locació entre inversors institucionals, en un moment en què el Govern accelera la seva estratègia de finançament davant l’augment del dèficit derivat de les mesures preses per aturar la pandèmia del coronavirus.

Aquest nou bo venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol. La demanda, segons dades del mercat, ha arribat fins als 78.000 milions d’euros. Per tant, la taxa de cobertura (relació entre la demanda i l’oferta) ha estat de 6,5 vegades.

Aquesta no ha estat la primera emissió sindicada del Tresor enguany. És la quarta del 2020 i la tercera des que va començar la pandèmia però, és la primera de la seva història amb deute a 20 anys.

L’anterior emissió sindicada va ser el 22 d’abril, quan va emetre bons a deu anys i captà 15.000 milions d’euros. Llavors la demanda va ser rècord i superà els 96.500 milions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIMEM llança una ampanya per incentivar les compres nadalenques al comerç local

Els petits comerciants asseguren que el tracte amb la clientela és el que els diferencia de la resta

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius destinarà als municipis que...

L’aeroport de Palma perd 129.200 vols comercials a causa de la pandèmia

L'aeròdrom ha perdut aquest 2020 el 66% del trànsit aeri