economia

Espanya llança per primera vegada una emissió sindicada a 20 anys i col·loca 12.000 milions amb una demanda de 78.000

Venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol

Imatge d'arxiu.


Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’avui, el tresor Públic espanyol ha duit a terme aquest dimarts una emissió sindicada, és a dir, sense subhasta, d’un nou bo a 20 anys per un import de 12.000 milions d’euros. És la primera emissió sindicada de deute d’aquesta durada que ha fet mai en la seva història i, segons dades del mercat, la demanda ha estat de 78.000 milions.

L’organisme dependent del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital va ordenar aquest dilluns a sis bancs (BBVA, Crédit Agricole-CIB, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley i Nat­west Markets) que gestionassin aquesta col·locació entre inversors institucionals, en un moment en què el Govern accelera la seva estratègia de finançament davant l’augment del dèficit derivat de les mesures preses per aturar la pandèmia del coronavirus.

Aquest nou bo venç dia 31 d’octubre del 2040 i es desemborsarà el proper 16 de juliol. La demanda, segons dades del mercat, ha arribat fins als 78.000 milions d’euros. Per tant, la taxa de cobertura (relació entre la demanda i l’oferta) ha estat de 6,5 vegades.

Aquesta no ha estat la primera emissió sindicada del Tresor enguany. És la quarta del 2020 i la tercera des que va començar la pandèmia però, és la primera de la seva història amb deute a 20 anys.

L’anterior emissió sindicada va ser el 22 d’abril, quan va emetre bons a deu anys i captà 15.000 milions d’euros. Llavors la demanda va ser rècord i superà els 96.500 milions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Exceltur critica el repartiment dels fons europeus: provoca una “profunda depeció” en les empreses turístiques

Els empresaris preveuen que enguany el turisme continuarà marcat per la covid

Els hotelers de Menorca demanen pactar un temps raonable per adaptar-s’hi a la nova llei balear turística

Amb la nova norma hauran de quantificar els residus que generen, els gasos d'efecte hivernacle que emeten, l'energia que gasten...

Les kellys, satisfetes amb l’obligació de renovar els llits dels hotels per uns d’elevables

S'hauran de canviar 300.000 llits a partir de 2023 i en un termini de sis anys

Grupo Piñero rebrà 175 milions d’euros per a la reobertura dels seus hotels al Carib

La companyia mallorquina assegura que es tracta "d'una gran fita", ja que és el major acord aconseguit fins ara al...