X

Espanya manté la mascareta obligatòria als avions, malgrat el canvi a la normativa europea

La Unió Europea deixa de recomanar-ne l'ús a avions i aeroports a partir de dia 16 de maig

16/05/2022

Espanya manté la mascareta obligatòria als avions, malgrat el canvi a la normativa europea

A partir d’aquest dilluns, la Unió Europea deixa de recomanar l’ús de mascaretes als avions. Segons un acord de l’Agència europea de Seguretat Aèria (AESA) i del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC), la situació actual en relació a la pandèmia i especialment els nivells de vacunació i els d’immunitat adquirits de manera natural en fan innecessari l’ús i han propiciat l’actualització del protocol conjunt.

Segons ha informat l’ECDC, la mascareta a ports i aeroports haurà d’estar aliniada amb les mesures al transport públic de cada estat membre. “Si el país d’origen o de destí requereix dur-ne”, ha dit, “les companyies aèries hauran de requerir-la als passatgers i a la tripulació”.

És el cas d’Alemanya o d’Espanya, que en manté l’obligatorietat als avions i a la resta de transports públics, tal com va informar la setmana passada la Ministra de Sanitat, Carolina Darias. En aquest sentit, ha recordat que el decret de 20 d’abril aprovat per l’Executiu espanyol el passat mes d’abril estableix que no és obligatori l’ús de les màscares ni en les andanes ni en els propis aeroports, però sí en transports públics i en vols.

Alguns aerolínies, com Ryanair, mantendran l’ús de la mascareta a 15 països, entre els quals Grècia o Itàlia.

16/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris