X

Espanya realitzarà formularis de salut als turistes estrangers abans de viatjar al país

En arribar els viatgers han de passar un control de temperatura

01/07/2020

Espanya realitzarà formularis de salut als turistes estrangers abans de viatjar al país

Espanya realitzarà formularis de salut pública als turistes estrangers abans de viatjar al país per facilitar la localització dels contactes en cas de contagi. També farà controls documentals, visuals i de temperatura un cop arribin a la destinació.

Segons una ordre publicada aquest dimecres al BOE el formulari recull dades com l’adreça on estaran allotjats, els antecedents de viatges i informació de caràcter mèdic relacionada amb la simptomatologia del coronavirus. Aquest formulari, que s’ha d’omplir de forma electrònica abans de viatjar a Espanya, esdevé un codi QR que el viatger ha de presentar en els controls sanitaris en el moment de la seva arribada a un aeroport o port d’Espanya. Si hi ha un cas sospitós de covid-19 se li fa un segon control i se deriva a un centre sanitari.

A partir d’ara, agències de viatges, turoperadors i companyies aèries i marítimes han d’informar als passatgers que viatgin a Espanya sobre l’obligatorietat de presentar aquest formulari. De moment, s’estableix un període transitori, fins el 31 de juliol, en el qual els passatgers internacionals que no hagin pogut omplir el formulari de forma telemàtica ho poden presentar en paper.

 

 

 

 

 

01/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT