X

Espanya té 51 brots de coronavirus actius

El més nombrós és el d'Aragó amb 320 contagis

29/06/2020

Espanya té 51 brots de coronavirus actius

En aquests moments, a Espanya hi ha actius 51 nous brots de casos per coronavirus. La majoria estan controlats, però Sanitat en vigila especialment l’evolució d’11. El més nombrós és el que s’ha produït a Aragó, amb 320 contagis, i que ha generat la tornada a la fase 2 de quatre comarques. Les darreres 24 hores, Sanitat ha notificat 3 morts i 84 contagis per Covid-19 al conjunt de l’Estat.

Les comunitats continuen fent feina per controlar els brots de coronavirus repartits per tot el país. El d’Aragó és el més nombrós, amb 320 contagis i quatre comarques que continuen a la fase dos. El director del Centre Nacional d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que per la proximitat geogràfica, no es pot descartar que aquest brot pugui estar relacionat amb un altre que s’ha produït a Lleida, on els infectats també són temporers.

A Andalusia, es controlen 10 brots a 5 províncies que sumen un total de 205 contagis. El que més preocupa és el de Màlaga, a un centre d’acollida de la Creu Roja, on avui s’han registrat 13 positus més i ja són 103 els infectats.

També han augmentat els casos de contagiats a l’empresa càrnia de Rafelbunyol, a València, on ja s’han comptabilitzat 14 casos positius.

A Santander, des de dissabte, un centenar de persones romanen en quarantena per un brot que s’ha detectat en aquest edifici d’habitages, on s’han produït 14 contagis. Les forces de seguretat vigilen que es compleixi el confinament que s’ha establert en 10 dies però es podria allargar més.

29/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT