Ciència i tecnologia

Els espanyols passen més de cinc hores al dia a WhatsApp​

El consum mòbil supera per primera vegada al de l'ordinador


El 86% dels internautes de 16 a 65 anys utilitza diàriament les xarxes socials, la qual cosa representa més de 19 milions de persones al país, un 5% més respecte a l’any passat, segons dades de l’Estudi Anual de Xarxes Socials 2017 elaborat per IAB Spain.

Facebook segueix sent la xarxa social més utilitzada (91% de persones), seguida de WhatsApp (89%), YouTube (71%) i Twitter (50%). Instagram és la que més usuaris ha obtingut en el darrer any.

Quant a valoració, WhatsApp i YouTube són les xarxes socials amb major puntuació, seguides de Spotify i Telegram. Per la seva banda, WhatsApp i Facebook són les xarxes socials que més agraden ja que ocupen ambdues el 65% del percentatge total i són transversals independentment del sexe i l’edat, seguides a major distància per Instagram.

Pel que fa a la freqüència d’ús, l’estudi revela que WhatsApp ocupa la primera posició amb més de cinc hores al dia, seguit de Spotify i Facebook. A més, Twitch també té una alta freqüència diària (gairebé quatre hores), encara que la base d’usuaris és bastant petita.

En aquest sentit, destaca que Instagram i Telegram són les xarxes amb major increment de freqüència d’ús respecte a l’any passat.

Així mateix, entre les activitats que amb més freqüència es realitzen a les xarxes socials, destaquen xatejar (67%), veure vídeos o música (59%) i veure què fan els contactes (47%).

L’estudi també revela que el mòbil és el primer dispositiu d’accés a la xarxa amb un 94%, i supera per primera vegada l’ordinador, que es manté en un 93%. En el mòbil, Whatsapp, Facebook, YouTube i Instagram són les aplicacions que hi destaquen principalment.

En aquesta línia, apunta que el pes de la tauleta augmenta significativament, passant d’un 28% a un 55% en el darrer any. A més, tant en l’ordinador, com en el mòbil i la tauleta, l’hora punta és a partir de la franja de les 20.30 fins a les 00.30 hores, encara que el monitoratge s’activa a partir de les 10 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La població de ferreret a Mallorca s’ha duplicat en els últims 30 anys

El Servei de protecció d’espècies ha comptabilitzat un total de 29.581 larves. La població manté la seva tendència a l'alça...

La UIB se suma a la Nit Europea de la Recerca

Investigadors de la universitat han fet petites xerrades per explicar als passatgers del tren els objectius principals de la recerca...

Els investigadors esperen que la cura del càncer arribi al 70 per cent dels pacients el 2030

Avui es commemora el Dia Internacional de la Investigació Contra el Càncer

La comunitat científica de les Illes es prepara per celebrar aquest divendres la Nit de la Recerca

Més de 350 ciutat europees s'afegeixen a aquesta inciativa amb la qual es pretén acostar la tasca dels científics a...