societat

La desesperació amb el col·lapse del SEPE: “Fa mesos que no cobram res i ningú no ens atén”

El col·lapse de l'Administració agreuja encara més la vulnerabilitat dels treballadors en ERTO


Els usuaris del Servei Públic d’Ocupació denuncien esperes de fins a tres mesos per aconseguir una cita presencial. Els principals afectats en són aquelles persones que fa mesos que no cobren els ERTO.

Aquest és el cas de n’Antonio, qui era recepcionista a Eivissa, però amb el tancament de l’hotel el van posar en ERTO. Ara, ha trobat una feina on té una jornada reduïda del 30% i ha estat quan ha començat a tenir problemes. A hores d’ara, encara no ha pogut esmenar el problema perquè la comunicació amb el SEPE cada vegada és més complicada. Altres usuaris sostenen que és impossible aconseguir una cita presencial, i el contacte telefònic és inexistent.

Algunes persones en ERTO fa mesos que no el cobren. Però, la realitat és que la gestió d’altres tràmits com la prestació d’atur o altres subsidis també es veuen afectats pel col·lapse. Actualment, hi ha més de 8.000 presol·licituds al SEPE sense atendre.

Alguns partits polítics, com Més per Mallorca, traslladen que l’Estat no compleix amb els ciutadans. L’actual plantilla del SEPE és d’uns 220 treballadors, però més de la meitat són interins.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...

Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres tallades i rescats

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...