societat

Els esperons del model educatiu de les Illes: dèficit d’infraestructures i una població escolar en augment

Enguany les Balears arribaran als 2.000 alumnes nous

/EFE


El director general de Planificació i Gestió Educativa del Ministeri, José Manuel Bar, assegura que “probablement el dèficit d’infraestructures és un dels problemes principals que tenen els centres educatius a les Illes. “Tot i que s’ha fet un esforç molt gran els darrers anys i es continua fent, les Balears tenim una característica i és que la població escolar ha anat augmentant i augmentant, cosa que no passa a la resta de comunitats autònomes. Hem de fer un esforç suplementari per a la demanda educativa”, assegura qui també ha estat inspector d’educació a les illes des del 1990, i també el coordinador d’aquest departament a Eivissa i Formentera.

“Amb els fons que es transferiran a les comunitats autònomes, elles tenen plena competència en què destinaran els doblers. Però en la mesura del possible esperam que reforcin els equips docents, perquè són els qui han fet un esforç sense precedents i han aconseguit que els centres educatius siguin una barrera efectiva contra l’expansió de la pandèmia”, afegeix.

Sobre l’escola en temps de pandèmia, Bar assegura que “la no presencialitat suposa obrir distàncies en educació. No ens permet aconseguir la igualtat en educació. No tothom té accés a casa seva a mitjans informàtics”.

Les claus del tercer curs escolar en pandèmia

El curs escolar començarà pràcticament amb els mateixos protocols sanitaris amb els quals va acabar l’any passat, excepte que l’objectiu serà que tots els cursos siguin presencials, és a dir que els estudiants de secundària pugin tornar a les aules amb normalitat.

La vacunació entre alumnes de les Illes és la més alta del país i el 90% del professorat té la pauta completa, un aspecte que dona més tranquil·litat. També es continuarà amb les mesures bàsiques.

L’any passat es va reduir amb més d’un milenar les noves matriculacions per la pandèmia, el motiu, que moltes famílies no es varen traslladar a les Illes per feina o per viure-hi, però la Conselleria preveu que enguany es reprenguin i es torni arribar als 2.000 alumnes nous.

Per donar resposta a la demanda, durant l’estiu s’han fet 63 obres de millora i ampliació als centres de les Illes i s’han invertit més de 90 milions d’euros des del principi de la legislatura. La darrera al centre Guillem Ballester i Cerdó, de Muro. S’hi ha invertit més de mig milió d’euros per construir 6 aules noves.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La restauració de Santa Eulària no podrà utilitzar l’espai cedit en zona blava a partir del 2 de novembre

Palma i Manacor han estat els primes punts de Balears on s'ha retirat la mesura, ja aquest octubre

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut