economia

Estada mínima de 5 nits i exempció de fer quarentena per als turistes que arribin amb el Pla Pilot

Es preveu vendran a les Illes fins a 10.900 turistes alemanys


En menys d’una setmana, dilluns que ve, dia 15, arriben els primers turistes de la temporada. S’han presentat els detalls del Pla Pilot per la reactivació del sector. Es preveu l’arribada de fins a 10.900 turistes provinents d’Alemanya. L’executiu ha triat aquest país d’origen perquè té una situació epidemiològica semblant a la de les Illes.
Els turistes alemanys arribaran de forma esglaonada i no hauran de fer la quarantena vigent. Hauran de passar un mínim de 5 nits a les Illes i podran anar a qualsevol zona. En el cas de Mallorca, està previst que obrin 5 establiments hotelers. A Platja de Palma seran els hotels Concordia i Bravo de la Cadena Riu, i l’Iberostar Cristina; i a Alcúdia obriran l’Alcudia Garden i el Viva Golf. A Menorca obrirà un establiment de la cadena Artiem; i a Eivissa, el Grand Palladium de platja d’en bossa. En total, els hotels de Mallorca rebran uns 4.000 turistes, i els de Menorca i Eivissa, 2.000.
Durant el vol, cada turista haurà d’emplenar un qüestionari per detectar possibles símptomes de la Covid-19. El control de temperatura se’ls farà en arribar a l’aeroport. També rebran un missatge amb contactes sanitaris i les mesures de seguretat per prevenir el coronavirus.
En cas de simptomatologia lleu, al turista li practicaran un test PCR i si dona positiu, serà aïllat a un establiment turístic contractat pel Govern específicament per a aquests casos.
També entren dins el pla pilot els alemanys amb segona residència a les illes. Es preveu que n’arribin uns 4.000 i s’hauran de sotmetre als mateixos controls sanitaris. El pla durarà un màxim de 14 dies, és a dir, fins al 28 de juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

“La calefacció és per no passar fred, no per passar calor i anar amb màniga curta”

L'associació de consumidors Consubal recomana un ús responsable de la calefacció, davant la pujada del preu de les energies. Posar...

Exceltur critica el repartiment dels fons europeus: provoca una “profunda depeció” en les empreses turístiques

Els empresaris preveuen que enguany el turisme continuarà marcat per la covid

Els hotelers de Menorca demanen pactar un temps raonable per adaptar-s’hi a la nova llei balear turística

Amb la nova norma hauran de quantificar els residus que generen, els gasos d'efecte hivernacle que emeten, l'energia que gasten...

Les kellys, satisfetes amb l’obligació de renovar els llits dels hotels per uns d’elevables

S'hauran de canviar 300.000 llits a partir de 2023 i en un termini de sis anys