economia

Estada mínima de 5 nits i exempció de fer quarentena per als turistes que arribin amb el Pla Pilot

Es preveu vendran a les Illes fins a 10.900 turistes alemanys

Estada+m%C3%ADnima+de+5+nits+i+exempci%C3%B3+de+fer+quarentena+per+als+turistes+que+arribin+amb+el+Pla+Pilot

En menys d’una setmana, dilluns que ve, dia 15, arriben els primers turistes de la temporada. S’han presentat els detalls del Pla Pilot per la reactivació del sector. Es preveu l’arribada de fins a 10.900 turistes provinents d’Alemanya. L’executiu ha triat aquest país d’origen perquè té una situació epidemiològica semblant a la de les Illes.
Els turistes alemanys arribaran de forma esglaonada i no hauran de fer la quarantena vigent. Hauran de passar un mínim de 5 nits a les Illes i podran anar a qualsevol zona. En el cas de Mallorca, està previst que obrin 5 establiments hotelers. A Platja de Palma seran els hotels Concordia i Bravo de la Cadena Riu, i l’Iberostar Cristina; i a Alcúdia obriran l’Alcudia Garden i el Viva Golf. A Menorca obrirà un establiment de la cadena Artiem; i a Eivissa, el Grand Palladium de platja d’en bossa. En total, els hotels de Mallorca rebran uns 4.000 turistes, i els de Menorca i Eivissa, 2.000.
Durant el vol, cada turista haurà d’emplenar un qüestionari per detectar possibles símptomes de la Covid-19. El control de temperatura se’ls farà en arribar a l’aeroport. També rebran un missatge amb contactes sanitaris i les mesures de seguretat per prevenir el coronavirus.
En cas de simptomatologia lleu, al turista li practicaran un test PCR i si dona positiu, serà aïllat a un establiment turístic contractat pel Govern específicament per a aquests casos.
També entren dins el pla pilot els alemanys amb segona residència a les illes. Es preveu que n’arribin uns 4.000 i s’hauran de sotmetre als mateixos controls sanitaris. El pla durarà un màxim de 14 dies, és a dir, fins al 28 de juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Aposta per la compra local durant les festes

El tracte amb la clientela és el que els diferencia de la resta

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius destinarà als municipis que...

L’aeroport de Palma perd 129.200 vols comercials a causa de la pandèmia

L'aeròdrom ha perdut aquest 2020 el 66% del trànsit aeri