X

Estarellas mantindrà el IV pla de fosses, convocarà places en el Geibsau i impulsarà la producció pròpia en IB3

La titular de Presidència ha explicat les seves principals línies de gestió de la seva Conselleria en aquesta legislatura

13/09/2023

Estarellas mantindrà el IV pla de fosses, convocarà places en el Geibsau i impulsarà la producció pròpia en IB3

Redacció

La consellera de Presidència, Antònia Maria Estarellas, assegura que el Govern de Marga Prohens continuarà executant el IV pla de fosses. Estarellas diu també que convocarà places a l’empresa de Gestió de les Emergències de les Balears, que impulsarà la producció pròpia a IB3 i que agilitzarà els processos d’estabilització dels treballadors públics.

La consellera ha esbossat aquest dimecres algunes de les iniciatives que desenvoluparà al llarg de la legislatura durant la seva compareixença en la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals celebrada en el Parlament. En la seva intervenció, Estarellas ha detallat l’organigrama del seu departament, dividit en una secretaria general i quatre Direccions Generals; i les competències que abasta la Conselleria.

Entre elles se situen les mesures en matèria de memòria democràtica, moment en el qual la consellera ha assegurat que es mantindrà la Llei de fosses, amb el desenvolupament del IV pla de fosses. També ha especificat que entre les seves competències es troba l’administració de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), coordinació dels serveis d’emergències, l’Advocacia de la comunitat, la coordinació de les relacions exteriors de Balears o la gestió de l’ens de la Ràdio i Televisió de Balears IB3.

Sobre això últim, Estarellas ha apuntat que la seva Conselleria farà passes per a “garantir un model eficaç i eficient”, per la qual cosa es convocaran processos de selecció per a les vacants en l’organigrama. Igualment, ha avançat que el Govern apostarà pel model de producció pròpia, no sols en l’apartat de l’actualitat, per a promoure aquest sector econòmic i l’ocupació.

Pel que fa a la direcció general d’IB3, Estarellas ha desmentit la insinuació del PSIB sobre que el Govern vulgui “carregar-se” a l’actual director, Andreu Manresa, però ha assenyalat que “serà el Parlament qui triï el pròxim director d’IB3”, per a la qual cosa “cal fer una llei perquè s’ha d’adaptar al sector públic”.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris