economia

L’Estat posa a la venda un 7% de Bankia, valorat en uns 840 milions

Tot i la venda, l'Estat seguirà sent el principal accionista de Bankia, amb una participació propera encara al 60%


L’Estat, a través del FROB, ha donat ordre per vendre a través d’una col·locació accelerada d’accions almanco un 7% de la seva participació en Bankia, amb un valor de mercat proper a 840 milions d’euros, segons han informat aquest dilluns a l’agència Efe fonts properes a l’operació.

La col·locació, que es farà entre inversors institucionals, es tancarà previsiblement abans de l’obertura de la borsa d’aquest dimarts, i ajudarà al fet que el valor tingui una major liquiditat, un fet que aplana el camí per a futures vendes.

Bankia acumula una revaloració del 10,21% enguany i ha pujat aquest dilluns en borsa un 0,55%, fins a 4,173 euros per acció, cosa que la seva capitalització supera els 12.000 milions d’euros, i el paquet d’accions posat a la venda per l’Estat té un valor de mercat d’uns 840 milions.

Es tracta de la segona col·locació d’accions de Bankia per part de l’Estat després d’una primera venda duta a terme al febrer de 2014, en la qual el FROB es va desprendre d’un 7,5% de l’entitat, una participació valorada llavors en 1.360 milions.

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, havia anunciat des del passat estiu la intenció del govern espanyol de dur a terme una nova col·locació d’accions de Bankia, l’equip directiu de les quals reclamava des de feia temps que es reprengués la privatització. La venda estava prevista inicialment per a octubre, però la inestabilitat generada al mercat per la crisi catalana va fer que ajornés fins a trobar un moment que es considerés més propici.

Des de l’executiu mantenien l’esperança que abans que acabés 2017 sorgís una venda d’oportunitat que el FROB ha trobat just quan l’acord entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre el Brexit ha impulsat les alces en la borsa espanyola.

Les fonts consultades consideren que aquesta col·locació pot ser el primer pas per dur a terme una de major volum a principis de 2018, després que Bankia doni a conèixer al febrer el seu pla estratègic tenint en compte ja la incorporació al grup de BMN, l’altre banc participat majoritàriament per l’Estat.
 Els treballadors de BMN-Sa Nostra seran de Bankia l’1 de gener

La col·locació d’accions de Bankia al mercat és una forma de recuperar les ajudes públiques injectades en l’entitat, que ja ha retornat 1.838 milions d’euros, part d’ells a través del pagament de dividends al FROB, el seu principal accionista.

En un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, BFA, la matriu de Bankia controlada per l’Estat, confirma la posada en venda del 7% de la filial cotitzada, equivalent a 201,5 milions d’accions.

Deutsche Bank, Morgan Stanley i UBS seran les entitats encarregades de dur a terme la venda, que arriba poc després que Bankia celebri els 5 anys de l’aprovació del seu pla de reestructuració per part de la Comissió Europea.

Després de la venda, l’Estat seguirà sent el principal accionista de Bankia, amb una participació propera encara al 60%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

L'ens aeroportuari afirma que tornarà a treure a concurs les obres després de fer les oportunes modificacions