Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Avui comença l’estiu meteorològic

Inici de setmana marcada per l’arribada de niguls alts i mitjans i pols en suspensió

Fotografia de Cala Millor. | CATERINA THOMÀS


Inici de setmana marcada per l’arribada de niguls alts i mitjans i pols en suspensió. Aquest dilluns s’han registrat precipitacions febles a Menorca i al nord de Mallorca que han estat de terra-roja. Aquesta setmana tendrem nits tropicals i tempestes.

El capvespre de dilluns el cel estarà enterbolit i podria fer qualque gota a Eivissa i a Formentera. La temperatura serà alta, serà un horabaixa de basca, amb vent molt fluix de component est i la mar plana.

Dimarts comença juny i l’estiu meteorològic. Comença amb el cel mig ennigulat el matí, amb temperatura mínima semblant a la d’avui, tropical a sector de sotavent de la Serra de Tramuntana. Després tendrem un migdia de ressol, amb niguls alts i temperatura estable (ens tornarem a situar per damunt de 26ºC gairebé arreu). A partir de l’horabaixa augmentarà la inestabilitat. S’atraca aire fred en altura i provocarà la formació del tempestes entre l’est de la península i l’arxipèlag. La nit de dimarts a dimecres estarà dominada per la possibilitat de precipitacions i tronades.

Dimecres matí començarem amb restes de les tempestes de la nit, després el cel quedarà gairebé destapat però a migdia creixeran niguls d’evolució que deixaran qualque ruixat localitzat a l’interior de Mallorca. La temperatura tampoc no canviarà.

Dijous serà un dia tranquil, de cel pràcticament destapat. La temperatura no canviarà gaire i el vent serà fluix de component est i embat.

Divendres, augmentaran els niguls a partir del capvespre, potser el començament d’un canvi de temps que esperam a partir de dissabte.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...

Arriba una important gota freda a les Illes: pluges i tempestes fortes

Es preveuen precipitacions intenses que poden superar els 50 l/m2 en només una hora i els 100 l/m2 en 24...

Ruixats pel darrer cap de setmana de l’estiu: “Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”

Dimecres començarà la tardor astronòmica i el temps que s’espera serà adient a l’època