eivissa

Estudi científic pioner per estudiar i conservar la llagosta d’Eivissa

L'objectiu és fer futures recomanacions al Govern per delimitar les zones on es pot pescar amb l'objectiu que l'espècie no desaparegui

Estudi+cient%C3%ADfic+pioner+per+estudiar+i+conservar+la+llagosta+d%27Eivissa

Per primera vegada s’ha iniciat un estudi integral de les poblacions de llagosta vermella a les Pitiüses. La intenció és obtenir-ne dades per gestionar aquesta espècie de manera sostenible i evitar el seu declivi. I una de les conclusions que se n’extreu és que el nord d’Eivissa és més ric en exemplars de llagosta que el sud.

Des de l’any 2002 s’estudien les poblacions de llagosta a les Illes Balears. Ara, per primera vegada, s’ha fet a les Pitiüses amb col·laboració del Consell d’Eivissa una campanya de busseig per detectar on s’assenten les joves llagostes després de la fase larvària. L’objectiu és fer futures recomanacions al Govern per delimitar les zones on es pot pescar amb l’objectiu que l’espècie no desaparegui. En els darrers anys s’estan capturant moltes més llagostes a les illes, però la població no ha millorat, un fet que els experts consideren “perillós”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia Local d’Eivissa aixeca 11 denúncies en una festa il·legal a Ca n’Escandell

Els participants hi havien duit un generador elèctric, altaveus, focus d'il·luminació i geleres amb begudes alcohòliques.

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes. Fins ara han...

El primer Jardí Botànic Biotecnològic obri les seves portes a Eivissa

El piano vegetal, enginyat per l'inventor Pablo Vidarte, és una de les atraccions del parc

Dos auxiliars de vigilància reforçaran el control de capacitat de les platges de Sant Antoni

La mesura s'ha posat en marxa després que s'hagin hagut de tancar les platges temporalment per superar l'aforament permès