societat

Menorca és l’illa amb major prevalença de la Covid-19, el 3% de la població té anticossos

A Mallorca, presenta anticossos el 2,5% de la població, a Eivissa el 2,3% i a Formentera el 2.2%.


Segons ha informat el Comité de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears 2.437 illencs han participat en l’estudi de seroprevalença que ha duit a terme el Ministeri de Sanitat per conèixer l’índex d’afectació del coronavirus a les Illes. Per una banda, se’ls ha fet una prova ràpida que consisteix en una punxada al dit, també una analítica més completa que es realitza amb una altra tècnica al laboratori i finalment una PCR. No tothom ha volgut participar, expliquen, a les tres proves. Segons els resultats extrets a les proves ràpides, el 2,5% dels illencs ha generat anticossos, és a dir, ha estat en algún moment de la pandèmia en contacte amb el virus. Per illes, la taxa més elevada es registra a Menorca, amb un 3%, seguida de Mallorca, amb el 2,5% i Eivissa, amb una prevalença del 2,3%. Formentera, amb el 2,2% registra la taxa més baixa de seroprevalença.

Per una altra banda, Salut ha informat que ja s’ha acabat el cribatge a totes les residència de les Illes i, en aquests moments, són netes de coronavirus.

Segons el portaveu, Javier Arranz, l’augment de casos aquests darrers dies es deu a les proves que des de fa una setmana realitza Atenció Primària a tots aquells que presenten símptomes compatibles amb la malaltia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: 1.500 cotxes diaris més aquest estiu que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial