mallorca

Estudien la fabricació de material sanitari a les Balears

Una trentena d'empreses han presentat les seves propostes a la Conselleria d'Indústria per a la fabricació de gel hidroalcohòlic i mascaretes

Mascareta de tela de bolic mallorquí, de la botiga Carminitta


A l’espera de saber quin dia entrarà en vigor l’obligatorietat de dur mascareta, avui us contam que des de l’inici de la pandèmia, el servei de Salut ha desemborsat més de 30 mil euros només en tràmits duaners per la compra de material de protecció a la Xina davant la manca de fabricants a Espanya. Un cost al qual encara s’ha de sumar el preu del material. Per això ara s’estudia la producció local i reduir la importació.

Una trentena d’empreses han presentat les seves propostes a la Conselleria d’Indústria per a la fabricació de material sanitari, com gel hidroalcohòlic i mascaretes. El col·lectiu moda Mallorca s’ofereix com a opció per abastir -almanco- als professionals sanitaris dels equips de protecció necessaris, un grup de dissenyadors locals que ja van repartir de forma solidària més de 20 mil mascaretes gratuïtes durant la quarantena a famílies i entitats. Una opció que ara es negocia amb l’executiu. Abans de començar la fabricació, les empreses locals han d’aconseguir el segell de qualitat necessari perquè es tracta de material sanitari i de protecció.

I ara que haurem d’usar mascareta més sovint, què hem de tenir en compte a l’hora de comprar-la? El Ministeri de Sanitat recomana mirar l’etiquetatge i comprovar que té el certificat europeu i l’estàndard de qualitat. Especialment en les EPIS, que són les que es recomanen principalment per a grups vulnerables i els professionals. Podeu consultar tota la informació al web del Ministeri de Sanitat.


Escolta la notícia a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Deià és el primer municipi d’Espanya que abandona la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

El ple municipal també ha aprovat incorporar el romanent de més de 2 milions d'euros al pressupost d'enguany

Concentració de l’oci nocturn a Consolat de Mar

Han volgut reclamar al Govern solucions davant la crisi que travessa el sector

Balears supera els 100 contagis diaris i augmenten els brots actius

En la darrera setmana hi ha hagut 11 brots nous que se sumen als 23 que encara estaven actius de setmanes passades

Onze brots nous a les Illes, amb un total de 64 positius

El Govern es planteja restringir les sortides dels interns al centre de menors d'Es Pinaret, on s'han detectat quatre positius...