mallorca

Estudien la fabricació de material sanitari a les Balears

Una trentena d'empreses han presentat les seves propostes a la Conselleria d'Indústria per a la fabricació de gel hidroalcohòlic i mascaretes

Mascareta de tela de bolic mallorquí, de la botiga Carminitta


A l’espera de saber quin dia entrarà en vigor l’obligatorietat de dur mascareta, avui us contam que des de l’inici de la pandèmia, el servei de Salut ha desemborsat més de 30 mil euros només en tràmits duaners per la compra de material de protecció a la Xina davant la manca de fabricants a Espanya. Un cost al qual encara s’ha de sumar el preu del material. Per això ara s’estudia la producció local i reduir la importació.

Una trentena d’empreses han presentat les seves propostes a la Conselleria d’Indústria per a la fabricació de material sanitari, com gel hidroalcohòlic i mascaretes. El col·lectiu moda Mallorca s’ofereix com a opció per abastir -almanco- als professionals sanitaris dels equips de protecció necessaris, un grup de dissenyadors locals que ja van repartir de forma solidària més de 20 mil mascaretes gratuïtes durant la quarantena a famílies i entitats. Una opció que ara es negocia amb l’executiu. Abans de començar la fabricació, les empreses locals han d’aconseguir el segell de qualitat necessari perquè es tracta de material sanitari i de protecció.

I ara que haurem d’usar mascareta més sovint, què hem de tenir en compte a l’hora de comprar-la? El Ministeri de Sanitat recomana mirar l’etiquetatge i comprovar que té el certificat europeu i l’estàndard de qualitat. Especialment en les EPIS, que són les que es recomanen principalment per a grups vulnerables i els professionals. Podeu consultar tota la informació al web del Ministeri de Sanitat.


Escolta la notícia a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer

Cirer afirma no haver tingut coneixement de casos d’explotació de menors tutelades

La coordinadora de Menors destaca que els abusos sexuals es donaven en l'àmbit familiar

Les Pedres de la Memòria arriben a Artà

Recorden a qui va ser regidor d'Artà, Joan Escanelles, i també a Bartomeu Ginard, Llorenç Muntaner i Vicenç Miquel Piris, tots ells assassinats entre els anys 1936 i 1937.

Desescalada a Mallorca: quines són les noves mesures?

Mallorca manté el toc de queda a les 22 hores. A partir de dimarts, les reunions socials s’amplien a 6 persones tant a interior com a exterior, màxim dos nuclis...