societat

Excaven el jaciment de sa Ferradura a Porto Cristo

Es tracta d'una antiga fortificació defensiva que data de finals l'era de bronze, única a Mallorca

Excaven+el+jaciment+de+sa+Ferradura+a+Porto+Cristo

A Porto Cristo aquests dies s’excava el jaciment de sa Ferradura. Es tracta d’una antiga fortificació defensiva que data de finals l’era de bronze, única a Mallorca.  És el jaciment més desconegut dels tres que hi ha a Manacor i per això dissabte fan una jornada de portes obertes per a qui el vulgui visitar.

Del jaciment de sa Ferradura el que més destaca és el seu emplaçament, en una petita península de la costa de Manacor. Els arqueòlegs calculen que va ser ocupat entre els anys 1000 i 900 abans de Crist, al final de l’època de les navetes i principi de l’era talaiòtica. Eren temps de canvis socials, no exempts de conflictes entre els diferents habitants de la zona.

Perquè es tractava d’un punt de refugi, el jaciment és pobre amb troballes arqueològiques. Aquestes el limiten a estris de cuina o ossos d’animals. En un futur, es vol començar a excavar el suposat poblat d’on provenien els ocupants de la fortificació i que els arqueòlegs situen ben al davant, en terra ferma.  L’excavació és una col·laboració dels equips d’arqueòlegs de Manacor i Ciutadella, a causa la semblança amb el jaciment de cala Morell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El port de Sant Antoni, en risc a llarg termini per l’augment del nivell de la mar

Els efectes del canvi climàtic afectarien l'operativitat portuària de manera important a la badia de Portmany cap a l'any 2100....

El descontrol entre les colònies de moixos duu al Consell de Menorca i els ajuntaments a prendre consciència

L'objectiu és deixar clar que l'esterilització és l'única solució per mantenir-les controlades i sanes

El sindicat de tècnics d’infermeria denuncien col·lapse a les Urgències de Son Espases

L'Hospital assegura que es tracta d'una situació multifactorial: hi ha un increment de l'activitat quirúrgica per reduir les llistes d'espera

Els metges de família criden a la calma davant les noves variants del coronavirus

Les Balears tenen a partir d'avui la meitat de la població amb, com a mínim, una dosi de la vacuna...