X

Exceltur critica el repartiment dels fons europeus: provoca una “profunda decepció” en les empreses turístiques

Els empresaris preveuen que enguany el turisme continuarà marcat per la covid

18/01/2022

Exceltur critica el repartiment dels fons europeus: provoca una “profunda decepció” en les empreses turístiques

El president d'Exceltur, Gabriel Escarrer, aquest dimarts en el XI Fòrum de Lideratge Turístic celebrat a Madrid. / EFE

Els empresaris d’Exceltur asseguren que els projectes finançats amb el primer tram dels fons Next Generation de la Unió Europea, per valor de 615 milions d’euros, són menors i tenen poca capacitat transformadora.

“He de manifestar la profunda decepció per aquest repartiment realitzat per meres quotes territorials i sense consens empresarial previ”, ha manifestat Gabriel Escarrer, president de la patronal Exceltur, aquest dimarts en el XI Fòrum de Lideratge Turístic celebrat a Madrid, on aquest dimecres arrenca Fitur.

De cara a enguany i al 2023, Exceltur demana que els fons europeus serveixin per finançar el gran pla de transformació del sector turístic centrat en les zones madures de tot Espanya, i que el lobby reclama des de fa un any. A aquesta petició s’hi ha sumat el president del Partit Popular, Pablo Casado.

Els empresaris preveuen que el turisme enguany continuarà marcat per la covid. Les mesures sanitàries i la flexibilitat davant canvis i cancel·lacions seran fonamentals.

“Les quarantenes també maten. No persones, però sí empreses sobretot en el nostre sector turístic: maten feines i somnis”, ha explicat Escarrer.

Segons Meliá Hotels, on Escarrer és el màxim executiu, els viatges seran preferentment estatals o de radi curt, com a mínim, fins al juny. També creix el segment de més qualitat i augmenta la tendència a viatges més respectuosos amb el medi ambient.

18/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT