X

El Consell de Mallorca avisa que restaurarà el Castell d’Alaró de manera subsidiària si l’Estat no intervé “urgentment”

També demanaran al Ministeri que cedeixin a la institució insular les parts del Castell que són de la seva propietat per poder elaborar un pla integral de conservació i restauració

16/04/2024

El Consell de Mallorca avisa que restaurarà el Castell d’Alaró de manera subsidiària si l’Estat no intervé “urgentment”

El Castell d’Alaró amenaça ruïna i necessita una intervenció urgent per evitar que desaparegui aquest bé patrimonial, que data del segle XIV. És un dels tres anomenats castells roquers de Mallorca i ara es reclama a l’Estat que en faci el manteniment que li correspon en compliment de la Llei balear de patrimoni.

L’estat de conservació del Castell és crític i moltes de les construccions existents, com són la torre de l’Homenatge o les murades, amenacen de col·lapsar so no s’hi intervé de manera urgent. Per aquest motiu, el Consell de Mallorca exigirà per carta al Ministeri de Cultura que dugui a terme aquesta intervenció immediata per evitar que s’esbuqui i si no ho fa hi intervindrà directament i després li passarà la factura de les obres.

A més a més, el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, i el conseller de Territori del Consell, Fernando Rubio, es reuniran dia 6 de maig amb representants del Ministeri de Cultura per demanar-los que cedeixin a la institució insular les parts del Castell que són de la seva propietat i així poder elaborar un pla integral de conservació i restauració.

16/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris