X

Èxit del llançament de la sonda d’alumnes de Mata de Jonc

És un projecte interdisciplinar dels estudiants de 3r d'ESO que duen preparant des de principi de curs

25/05/2021

Èxit del llançament de la sonda d’alumnes de Mata de Jonc

Alumnes de 3r d’ESO de l’escola Mata de Jonc de Palma han aconseguit llançar una sonda a l’espai. Ha estat el moment més emocionant del Projecte Eclipsi, que duen preparant des de principi de curs.

Es tracta d’un projecte interdisciplinar (física, química i tecnologia) en què s’han involucrat tots els companys de classe, fent una tasca o una altra.

La sonda s’ha llançat des del terrat de l’edifici Mateu Orfila, al campus de la UIB, amb l’ajuda de dos globus d’heli. El físic de la universitat Tomeu Alorda els ha recomanat que no ho fessin tan sols amb un, ja que el projecte podia córrer perill de fracassar.

Després d’un dematí de nirvis i paciència, els globus i la sonda s’han enlairat amb càmeres i un mòbil dins per enviar dades i imatges que posteriorment analitzaran a classe.

La sonda ha arribat a més de 10.000 metres d’altura, encara dins la troposfera, i volien mirar de recuperar-la per la zona de Costitx. Però les darreres dades d’ubicació que n’han rebut indiquen que ha arribat a sobrevolar el nord-est de l’illa, concretament la zona de Cala Mesquida.

Sigui com sigui, que la sonda s’hagi enlairat ja és tot un èxit per a l’escola Mata de jonc, que ja pensa a fer un altre projecte espacial el curs que ve.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris