Troben el cos sense vida d’Angelita Silva De Souza
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN

L’IMEDEA fa més de vint anys que fa un seguiment de la població de l’au protegida
A l’illot des Pantaleu hi ha una de les colònies més importants de virot gros i és precisament aquí on el grup d’ecologia especialitzat en poblacions de l’IMEDEA fa un seguiment de la població. N’han revisat prop de 200 nius i els resultats, diuen, són bons. El tècnic de camp de l’IMEDEA (CSIC-UIB), José Manuel Igual, diu que l'”èxit normal per a aquesta espècie és que un 70% dels nius treguin poll” i així ha estat enguany.
I això que no eren optimistes. Abans que començàs l’època de reproducció, l’illot es va haver de desratitzar. Però gràcies a la rapidesa de les administracions implicades, diu Igual, “la desratització ha estat un èxit”.
A tots els polls els col·loquen una anella identificativa que els servirà per identificar l’exemplar en cas de captura accidental, per exemple.
Durant l’hivern, aquesta au viu a l’Atlàntic i el febrer entra per l’estret de Gibraltar cap al Mediterrani, als nierons que els permetran reproduir-se, normalment, als illots. L’octubre els polls faran els primers vols i, si ho desitgen i fan com la majoria, tornaran als mateixos amagatalls a tenir les seves cries, com a mínim, quan hagin complit set anys.
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN
30 anys cotitzats, 9 dins el sector, són els requisits
Els agents de la Policia Nacional de Maó han escorcollat un domicili al carrer de Vasallo