X

Èxit reproductor del virot gros a l’illot des Pantaleu

L’IMEDEA fa més de vint anys que fa un seguiment de la població de l’au protegida

13/10/2023

Èxit reproductor del virot gros a l’illot des Pantaleu

A l’illot des Pantaleu hi ha una de les colònies més importants de virot gros i és precisament aquí on el grup d’ecologia especialitzat en poblacions de l’IMEDEA fa un seguiment de la població. N’han revisat prop de 200 nius i els resultats, diuen, són bons. El tècnic de camp de l’IMEDEA (CSIC-UIB), José Manuel Igual, diu que l'”èxit normal per a aquesta espècie és que un 70% dels nius treguin poll” i així ha estat enguany.

I això que no eren optimistes. Abans que començàs l’època de reproducció, l’illot es va haver de desratitzar. Però gràcies a la rapidesa de les administracions implicades, diu Igual, “la desratització ha estat un èxit”.

A tots els polls els col·loquen una anella identificativa que els servirà per identificar l’exemplar en cas de captura accidental, per exemple.

Durant l’hivern, aquesta au viu a l’Atlàntic i el febrer entra per l’estret de Gibraltar cap al Mediterrani, als nierons que els permetran reproduir-se, normalment, als illots. L’octubre els polls faran els primers vols i, si ho desitgen i fan com la majoria, tornaran als mateixos amagatalls a tenir les seves cries, com a mínim, quan hagin complit set anys.

13/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris