eivissa

Experts alerten dels riscos que alguns hotels d’Eivissa acabin en mans de fons d’inversió

Creuen que un altre estiu com l'anterior podria obligar els propietaris illencs a posar a la venda els seus negocis


Els experts alerten dels riscos que establiments turístics d’Eivissa que són propietat de famílies locals acabin en mans de fons d’inversió. Creuen que un altre estiu com l’anterior podria obligar propietaris illencs a posar a la venda els seus negocis.

La idea dels empresaris és poder obrir tot i la incertesa. Però demanen el suport de les institucions. “És evident que tots volem obrir. Les condicions s’han de donar, des de dins i des de fora. Des de dins, políticament, amb bones polítiques i sobretot coherència”, assegura Enric Moreno, empresari i exdirector de la CAEB a Eivissa.

Els que estudien l’evolució del sector turístic veuen un panorama a curt termini poc esperançador.”Hi ha empreses que neixen, hi ha empreses que moren, i en aquests moments segurament hi haurà moltes empreses que moriran, això està clar”, explica Vicent Guash, subdirector de l’Escola de Turisme d’Eivissa.

I donen exemples molt visibles del que pot patir una empresa local davant una altra temporada sense rendiments. Vicent Guash apunta que és possible que molts establiments hotelers propietat de famílies eivissenques acabin en mans de fons d’inversió estranger. “No és el mateix que el propietari d’una cadena hotelera sigui un fons d’inversió de Luxemburg, que hi hagi una persona de família eivissenca que tengui aquest negoci, que té una consciència social amb els seus empleats, etc. És una altra manera de regentar els negocis i possiblement en aquest sentit sí que hi hagi un canvi”, diu Guash.

En poques setmanes alguns negocis podrien declarar-se insolvents o haver de presentar concurs de creditors. La vacunació massiva i les ajudes són l’esperança per poder treballar aquest estiu.

“Si volem reactivar, s’haurien de fer corredors turístics”, afirma Enric Moreno, així com facilitar l’accessibilitat a les vacunes”.

No posen data, però els experts creuen que la normalitat al sector turístic, d’anys enrere, tornarà, però no aquesta temporada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detingudes cinc persones per traficar amb cocaïna a Santa Eulària

S'han escorcollat cinc domicilis de les dues localitats, on s'han trobat 300 grams de cocaïna, més de 100.000 euros en...

El Festival Ibicine arrenca aquesta tarda al Cine Regio

La projecció del documental '1971-2021. Una Moda amb denominació d'origen' està prevista a les 19:30h.

Flexibilitzacions insuficients per a la restauració

Alguns negocis dubten inclús si aplicar una de les novetats, obrir el tram de 20:00 a 22:30 per les molèsties que suposa

La primera víctima del sacerdot d’Eivissa presenta denúncia davant la Policia Nacional

Lleó ha presentat un informe que recull el seu i uns altres quatre casos de víctimes que fins ara han...