societat

Experts en dret demanen un enduriment de les penes pels conductors ebris

Els advocats consultats per IB3 Ràdio apunten, però, que la revisió del Codi Penal no s'ha de fer en calent


Advocats experts en dret penal han assegurat als micròfons d’IB 3 Ràdio que és necessari reformar el Codi Penal per endurir les penes pels conductors ebris. Amb tot, els missers demanen prudència i que els canvis no es facin en calent. El codi penal estableix penes de presó que van d’un any als quatre pel delicte d’homicidi imprudent amb conducció sota els efectes de l’alcohol. Pel lletrat Gregorio Sanjosé aquestes penes “són molt baixes sobretot en aquells casos on el conductor -sota els efectes de l’alcohol o les drogues- provoca un accident amb diversos morts. En aquests casos, aquests delictes surten molt barats. Per això crec que cada una de les morts, cada un dels fets, s’hauria de contemplar com un infracció autònoma i haurien de sumar les penes”.

L’Advocada Ana Vidal també opina que aquestes condemnes surten molt barates als infractors. Vidal diu que “la llei s’hauria de revisar perquè les condemnes tenguin un efecte dissuasiu per evitar que altres conductors cometin infraccions”.

Un dels casos que ha generat un debat obert a la societat és la mort de la jove de 15 anys a Sa Ràpita el passat mes de juny. Sanjosé no entén la jutgessa que l’ha posada en llibertat en pocs dies després de pagar una fiança de 12.000 euros. L’advocat apunta també que, una vegada al carrer, no hi ha manera de controlar que la dona torni conduir.

Familiars de la jove morta a sa Ràpita han recollit més de 150.000 signatures per demanar penes més dures contra els conductors ebris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El curs escolar acaba en la setmana de menor contagis covid registrats a les aules en tot l’any

27 estudiants positius de covid, xifra que suposa el 0,01% de l’alumnat, la majoria a Mallorca (25), a Eivissa (1)...

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

El 32,5% de la població balear ja ha rebut les dues dosis de la vacuna anticovid. De l'anunciada retirada de la màscara a partir del dissabte, el portaveu autonòmic del...

Cada any s’empadronen 30.000 persones a Palma

Gairebé la meitat són estrangers, l'altra meitat es divideix entre mallorquins i gent de la resta de l'estat

La variant india provoca 1 de cada 10 positius de Covid a les Illes

De cada vegada és més predominant i no es descarta que hi hagi transmíssió comunitària d'aquesta variant