societat

Experts i famílies aplaudeixen la desescalada dels infants i reclamen aplicar-la a tots els menors

El Govern planteja establir el sostre d'edat per les sortides de casa en els 12 anys

Experts+i+fam%C3%ADlies+aplaudeixen+la+desescalada+dels+infants+i+reclamen+aplicar-la+a+tots+els+menors

EFE/ Xoán Rey


En espera que el Govern central defineixi com seran les sortides dels infants, famílies i experts aplaudeixen la notícia. Consideren que dóna resposta a les necessitats dels menors, que duen més d’un mes sense sortir de casa. Els experts advoquen per establir franges horàries i d’edat per realitzar les sortides i apunten que s’han de cercar vies perquè tots els menors puguin gaudir d’aquest petit desconfinament.

Després de més d’un mes confinats, els infants podran sortir de casa a partir del 27 d’abril. Les sortides seran limitades i el Govern encara ha de decidir la seva durada, distància i condicions. En espera que es concretin les mesures, experts i famílies aplaudeixen la notícia en considerar que dóna resposta a les necessitats dels menors. Des de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) apunten que permetre als infants realitzar sortides controlades i sota la supervisió d’un adult quan això sigui necessari és una bona notícia, especialment per als més petits. “Són les persones que han estat més confinades”, detalla el president de FAPA, Albert Lobo.

En la mateixa línia, el psicòleg infantil Marc Tur sostè que les sortides de casa suposen una alenada d’aire fresc pels infants, una mesura que els permetria desconnectar de la rutina diària en la qual estan inmersos. Per al director de l’Oficina Balear d’Infància i Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, aquesta mesura satisfà el dret a l’esbarjo, a l’oci i al contacte dels menors amb la natural. “Són drets que no podem oblidar”, diu Carballo.

Però la mesura també ve acompanyada de dubtes. Pedro Sánchez es va remetre a la Llei de Salut Pública per establir un sostre d’edat fixat en els 12 anys. És un punt de partida, però els experts consideren que tots els menors han de poder gaudir de les sortides.

En aquest sentit, Tur advoca per establir mesures de seguretat i higiene que contemplin les necessitats específiques i diferenciades d’infants i d’adolescents. En la mateixa línia, Carballo afegeix que cal cercar fórmules per tal que tots els menors puguin gaudir d’aquesta desescalada del desconfinament. Establir franges horàries cada 2 hores i seqüenciar les sortides per grups d’edat -com ara dels 0 als 6 anys, dels 6 als 16 i dels 16 als 18 anys- són algunes de les propostes que hi ha damunt la taula.

Amb tot ,els experts consideren que les sortides d’infants marquen un punt d’inflexió en la protecció dels seus drets durant el confinament.


El confinament dels infants s’alleugerà a partir del 27 d’abril
Els pediatres alerten que el confinament provoca trastorns en els infants

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presó provisional sense fiança per a la dona que va matar presumptament la seva parella a Manacor

La jutgessa inicialment ha imputat a la detinguda un delicte d'homicidi

Un home sofreix una intoxicació lleu per inhalació de fum, després d’incendiar-se el seu pis a Palma

El succés ha ocorregut devers les 16h, quan s'ha produït un foc a la cuina d'un habitatge al carrer Francesco...

Els veïns de Maó accepten la decisió de suspendre la celebració dels actes de les Festes

Hi ha qui considera que es podrien dur a terme alguns actes amb totes les mesures de prevenció

Calvià tanca algunes de les platges que superaven els límits de capacitat permesos

Els accessos que s'han tancat han estat els de les platges de Buguenvíl·lia, Cala Comtessa, Illetes balneari i Illetes militar