món

Exteriors assegura que es facilitarà el retorn dels espanyols que estan a l’estranger

La ministra també s'ha dirigit als estrangers presents a Espanya per a demanar-los "calma i cooperació"


La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha fet aquest dimecres una crida a la calma dirigit als espanyols que es troben en l’exterior i volen tornar a Espanya, i ha assegurat que cap d’ells es quedarà enrere. “Hi ha 65.000 espanyols no residents registrats” en els diferents serveis consulars i ambaixades, als quals s’han enviat més de 2 milions de missatges amb recomanacions, però també hi ha “molts que se’n van de vacances i no es registren”, segons les dades ofertes per la ministra en roda de premsa telemàtica des de la Moncloa.

La ministra s’ha dirigit a tots ells perquè es posin en contacte amb les ambaixades i serveis dels cònsols, que, segons ha remarcat, estan a la seva disposició per a acompanyar-los i ajudar-los a un retorn ordenat.

També hi ha 2.700.000 espanyols residint a l’estranger, als quals González Laya ha demanat que, “tret que sigui essencial”, romanguin en les seves residències. “Ens assegurarem que cap de vosaltres us quedeu enrere”, segons González Laya.

Per a això, estan en funcionament més de 200 consolats i ambaixades arreu el món, hi ha més de 4.000 funcionaris espanyols mobilitzats per a ajudar als que volen tornar a Espanya i s’han habilitat telèfons de contacte, operatius les 24 hores, en les ambaixades, així com a Madrid (+34 913 948 900).

El govern espanyol està, a més, en contacte amb les línies aèries per a garantir connexions que permetin el retorn dels espanyols en l’exterior i en coordinació amb el mecanisme de protecció civil europeu, que, segons ha dit, “estem intentant activar” per a ajudar al retorn dels europeus als seus respectius països. “Estem filtrant, donant prioritat a espanyols en situació de vulnerabilitat”, així com a infants i a estudiants, ha precisat.

La ministra també s’ha dirigit als estrangers presents en territori espanyol per a demanar-los “calma, cooperació i que ens ajudeu, respectant les restriccions, a controlar l’expansió del coronavirus”, ha dit González Laya. En el seu cas també ha assegurat que Espanya està en contacte amb les autoritats dels diferents països per a organitzar, “de manera ordenada”, el seu retorn.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

405.000 persones voluntàries al Regne Unit per col·laborar en la lluita contra el Covid-19

El govern de Boris Johnson va fer una crida per poder ajudar al milió i mig de persones especialment vulnerables...

Espanya i Itàlia exigeixen un pla econòmic més ambiciós contra el coronavirus

El president del Consell europeu està elaborant un nou document de compromís que pugui rebre el vistiplau dels vint-i-set líders

El G20 i la UE es comprometen a crear mesures contra el coronavirus però no en concreten

Pedro Sánchez demana una acció econòmica conjunta sense precedents al G20

Itàlia ja registra 7.503 víctimes, però baixa el nombre de contagis

El nombre de contagis totals baixen per quart dia consecutiu i se situen en els 57.521