economia

Fa fallida una de les promotores del projecte de Son Bordoy

Aquest cas, pendent de judici a l'Audiència Nacional, va suposar unes pèrdues multimilionàries a Sa Nostra

Fa+fallida+una+de+les+promotores+del+projecte+de+Son+Bordoy

Una de les promotores del projecte urbanístic fallit de Son Bordoy, a Palma, ha estat declarada en concurs de creditors. Aquest cas, que està pendent de judici a l’Audiència Nacional, va suposar unes pèrdues de desenes de milions d’euros a la desapareguda Sa Nostra.

Segons ha publicat aquesta setmana el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), el passat 25 d’abril el jutjat mercantil número 2 de Palma va declarar el concurs necessari de la societat limitada Haras Gestión de Suelo.

El jutge ha designat un administrador concursal amb despatx a Madrid i ha fet una crida als creditors per tal que comuniquin les seves reclamacions de deutes. Aquests podrien sumar fins a 85 milions d’euros, segons ha publicat el diari digital El Español.

Haras Capital, amb seu social a Campanet, va participar en l’operació fallida de construcció d’habitatges als terrenys de Son Bordoy, al barri del Molinar de Palma. Forma part del grup empresarial de Martín Gual, processat i a l’espera de judici pel cas Sa Nostra, juntament amb l’antiga cúpula de la caixa balear.

La Fiscalia reclama per a Martín Gual una pena de quatre anys de presó. Aquest cas, instruït pel jutge Santiago Pedraz, investiga el presumpte desviament de desenes de milions d’euros de Sa Nostra a diverses operacions immobiliàries frustrades que causaren pèrdues multimilionàries a la caixa. Poc després, en plena crisi, es va integrar a BMN, que va acabar absorbida per Bankia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Més oferta d’habitacions amb major ocupació a l’ICH d’abril

Els preus hotelers balears varen créixer un 1,34% mentre que el conjunt de l'Estat, un 3,37%

L’ocupació hotelera de les Balears puja al mes d’abril

El comportament de la temporada alta encara és incert

700 professionals debaten sobre transició energètica i la manca de treballadors qualificats

El sector afirma que podrien treballar 1.000 professionals més a les Illes

Un 75% menys d’albercocs que l’any passat

Les altes temperatures del mes de febrer han afectat la producció