X

Els alemanys cerquen des de fa una setmana vols per anar a les Balears

Ho diu la prospecció feta per la consultora menorquina Mabrian Tecnologies

30/04/2020

Els alemanys cerquen des de fa una setmana vols per anar a les Balears

La temporada turística es veu encara incerta, però la prospecció feta per la consultora menorquina Mabrian sobre les recerques per internet ha obert un raig de llum d’optimisme. Fa 15 dies que augmenta -lleugerament, però de manera sostenible- la recerca de vols per venir a Balears aquest estiu. L’interès més creixent per visitar les Illes correspon al mercat alemany.

Les xifres evidencien el gran impacte de la pandèmia en l’evolució de cerques de vols per a les Balears, amb una brusca caiguda a partir de la segona setmana de març fins a marcar una davallada de més del 80 per cent a principis d’abril. Però les dades recollides per l’empresa d’anàlisi de dades Mabrian Tecnologies, posen de manifest una lenta, però estable, recuperació a partir del 17 d’abril.

També s’analitza l’evolució de l’interès per visitar Balears en comparació amb les altres destinacions, amb xifres relatives, perquè les absolutes evidentment s’han desplomat. Entre els principals mercats emissors el comportament és prou diferent, gairebé oposat. Però en el cas del mercat alemany aquesta tendència augmenta, especialment en els darrers dies. En l’estatal, es manté més o manco estable, mentre que en el britànic davalla.

Tot i les lectures positives que es puguin fer d’algunes d’aquestes tendències, els hotelers es mostren especialment preocupats per la incertesa sobre quan es reprendrien les connexions amb els mercats emissors i les mesures de seguretat. Per això demanen suport i concreció especialment pel que fa a les mesures de seguretat i a la necessitat d’allargar els ERTOS.

Bona part dels establiments hotelers de Menorca no tenen gens clar obrir en aquesta primera fase de desconfinament, mentre no disposin de més suport de les administracions per ajudar a compensar les pèrdues que els suposarà l’aplicació de les mesures de distanciament i seguretat.

30/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris