X

Fabricants i concessionaris anuncien més matriculacions de cotxes dièsel el 2020

Faconauto apunta a un augment de les vendes per complir amb les exigències d'emissions

29/12/2019

Fabricants i concessionaris anuncien més matriculacions de cotxes dièsel el 2020

A partir de dia 1 de gener, tots els vehicles de nova matriculació hauran de ser més eficients i emetre manco CO2 a l’atmosfera. Dimecres que ve entra en vigor una normativa europea nova en matèria d’emissions, més restrictiva que l’actual i que contempla multes milionàries per als fabricants en cas no ajustar-se als nous paràmetres. Amb certs matisos, la directriu comunitària estableix que les matriculacions noves no podran superar de mitjana els 95 grams de CO2 per quilòmetre recorregut. Avui dia, la mitjana està en 120.

El sector de l’automòbil considera que hauran de triplicar les vendes dels vehicles híbrids i elèctrics per complir amb els objectius de Brussel·les. Però, curiosament, també hauran d’augmentar notablement les dels cotxes dièsel, apunten. Tot i ser una tecnologia demonitzada, la darrera generació d’automòbils de gasoil “emet un 20% manco de CO2 que la de benzina i si no assolim el 50% de matriculacions de dièsel l’any que ve, el sector no podrà complir les exigències d’Europa“, assenyala Raúl Morales, director de comunicació de la patronal Faconauto.

El professor titular d’enginyeria mecànica de la UIB, Ramon Pujol, també confirma que l’actual tecnologia dièsel és més eficient. L’explicació està en la relació de compressió dels motors. “És un paràmetre en el qual a major relació de compressió, major eficiència. Aleshores, aquest paràmetre fa que els motors dièsel per quilòmetre recorregut de cotxe estan emetent manco de CO2 que un de benzina”.

Llei Canvi Climàtic

Enguany les vendes de cotxes dièsel han baixat un 50% a les Balears. El motiu d’aquest descens, segons la patronal, és la Llei de Canvi Climàtic balear. L’objectiu del Govern era prohibir la circulació de nous vehicles dièsel a la comunitat a partir del 2025 però aquest calendari ha quedat congelat, ja que la competència per regular aquesta qüestió és de l’Estat.

Fabricants i concessionaris aplaudeixen la suspensió de la mesura i demanen a l’executiu consensuar-la amb el sector. El president de l’associació de concessionaris de Balears, Andreu Vidal, explica que “el parc automòbil de les Balears té una mitjana d’edat de 12 anys i la primera passa per lluitar contra el canvi climàtic seria eliminar els cotxes més antics perquè són els més contaminants”.

En aquest sentit, el professor titular d’enginyeria mecànica de la UIB, Ramon Pujol, afegeix que “els vehicles de gasoil amb més antiguitat no tenen el mateix control d’emissions de partícules contaminants que els actuals” i també aposta per eliminar progressivament els vehicles amb més anys.

L’associació de concessionaris aposta per impulsar plans autonòmics, similars al Pive, per renovar el parc automobilístic de les Balears.

29/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT